Nyttår på Vindfjell 2011/2012

Etter lutefisk, ribbe, pinnekjøtt og medisterkaker var det tid for litt fred-og ro oppe på Sørbu på Vindfjell. Her oppe har Sandefjord Jeger-og Fisker Forening 2 hytter som liggerved siden av Svartvannssetra, Hyttene er innredet med sengeplass til 6 personer pr. hytte og har strøm men ikke innlagt vann.

Vannet henter vi fra en brønn 10 m. unna som ble etablert sommeren 2009 og som fungerer fint også når det blir kaldt ute. Vi hadde hørt at det var ca.20 cm stålis på vannene og vi tok med oss skøyter, hvilket var noen år siden sistgang. Ungene derimot tok dette lekende lett og freste avgårde som dem aldri hadde gjort annet. Jeg bør vel innse at jeg har hatt min økt i min yngre ungdom og at det nå blir på naturens lover betingelse, hvilket betyr tyngdekraften som bestemmer! Været var fantastisk og isen ennå bedre enn forventet. Knallblank is som var slett og glatt.

Været var akkurat som vi ønsket og på natten var det stjerneklart og igjen måtte jeg ut på mine vandringer med kamera og stativ på slep. Månen skimte så vidt frem også og ga meg nok lys for å få frem Nordbu & Sørbu som bilde. Noen stjerneskutt føk også over himmelen, men dem klarte jeg ikke fange opp, men nestegang så…..

Morgenkvistene var også flotte. Jeg er ikke en person som klarer å sove lenge, og det kan vel alle jeg kjenner skrive under på, så da gjelder det å ha noe å finne på mens resten av familien sover. Foto! Ut igjen og frem med riktig objektiv og nok batteri, for det var kaldt denne 31.12.11. Batterier holder ikke lenge i kuldegrader så det har blitt kjøpt inn noen ekstra og det skal Flesberg Elektrisitetsverk A/S  ha en takk for som ønsket å bruke noen av mine bilder på sin hjemmeside, og betalte meg noen kroner for dem. Å være ved Svartvannssetra er for meg noe spesielt!

Vet ikke hva det er, men jeg er blitt veldig glad i denne gamle setra som vi disponerer og leier på åremål. Det ble også utenforher vi sånn sett feiret det nye året velkommen. Frank & Linda med barn, Ole & Føbe med barn og oss utgjorde et fin ramme på setervollen med raketter som gjorde stedet til et lysorkester. Ungene storkoste seg med stjerneskudd og vi voksne tente lyslykter som ble sendt opp til himmels….2012 var et faktum og kanskje litt rart på en måte! rart fordi årene går veldig fort. Synes ikke det var mange år siden vi var samlet her oppe for nyttårsfeiring, men det var jo i 2005/2006.

Utover kvelden hadde det skyet litt til og tåken la seg over Vindfjell med litt yr i luften. Neste morgen var det en annen stemning. Det hadde snød og alt var hvitt og urørt. Setervollen lå urørt og alt var perfekt uten et eneste fotspor. 

Jeg gleder meg allerede til nestegang jeg skal opp hit og jeg vet i skrivende stund at det ikke blir lenge til……

Godt NyttÅr !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s