Påskedagene på Vindfjell

Vi hadde bestemt oss for å ta påskedagene oppe på Vindfjell i enden av Langevann der Ole & Føbe har plassen sin. Været skiftet denne påsken og fredags morgen lavet det ned snø som ga et hint om hvilken måned vi tross alt skrev. Alikevel var vi der for å kose oss og nyte plassen og området. Påskemorgenen hadde mere glød og det var -6 grader ute, men det var også knall blå himmel. Båten til fam.Gustavsen ligger godt fast i isen kan man si! Etter at demningene i nordenden har blitt restaurert og tette, har vanstanden steget mer enn ved normal vannstand. Det var flere båter som hadde fått juling denne vinteren av isen, da vi beveget oss litt rundt i området, så det blir spennende å se hvordan det blir til sommeren når vannstanden har normalisert seg! Etter dårlig vær kommer det  bra vær, er det mange som påstår og det gjorde det også denne gangen.

Vi la ut på tur opp til Stubbekollen som ligger på 617 m.o.h og starter fra parkeringen på Viddaseter. Her oppe har jeg aldri vært før og det er jo mange år siden jeg første gang ble med Ole Petter hit opp for å lære å fiske med fluestang. Her var det utsikt til Gaustatoppen, Tryvannstårnet, Oslofjorden og Styggemann. Selvsagt var dette også en fantastisk plass som ga oss utsikt over alle vannene i området. Dette er et område hvor man finner gammelskog som både har skjegg på trærna og mye Tyri.

 

 

 

Tyri fungerer bra for bål ettersom dette er den vanlige formen av tre som blir brukt som råstoff til tjæreproduksjon og gamle furustubber blir samlet og brent i ei tjæremile. Derfor er dette en kjempeting å finne når man skal kose seg litt ekstra på kvelden med et bål.

 

 

 

 

 

Dette har vært en fin påske med mye kos og unger som har stortrivdes med både spill på telefoner, lek ute, luftgeværskyting og påske egg… og påskenøtter har dette året gitt meg en totalt ny betydning 🙂

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Vindfjell og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s