Kanonlibooom turen….. 06.05.12

Ut på tur aldri sur……heter det og denne morgenen var det mye som fikk en annen start enn det vi hadde forventet oss da vi satte snuten mot Kanonlivann som ligger i nærheten av Mykle nord for Siljan og sør for Skrimfjellet. Normale privatbiler er ikke egnet for alle slags veier, hvilket nå er bevisst . Smellet hørte vi da vi kjørte på noe og tror garantert at dette skyldes dårlig veihold av stat-og kommune, så noen meter senere ble det stopp for å konstanterer faktumet at det ble dekkskift på bilen!

Etter denne fantastiske starten gikk ferden videre innover mot Mykle og etter en stund viste Mykle seg, men i det samme dukket det opp en ny sak. Låst veibom!!! Hva er vel bedre enn å kjøre 64 km for å møte en stengt bom som det stå: Vinterstengt p.g.a teleskade. Ufattelig fortsettelse på denne morgenen som nå tar oss videre på en ny kjøretur lengere inn i Telemark og nye 55km inn til Kilebygda. Her inn hadde Tom vært som ung gutt og sa det skulle være bra fiske og et vakkert landskap. Noen elver og fjellskrenter måtte passeres før vi kunne sette oss ned å nyte naturen. Da vi reiste fra Sandefjord klokka 07:00 viste gradestokken kun 0,5 varmegrader og ved fler av vannene var det tegn til nattefrost så dette var kanskje noe i det tidligste laget, men men.

Da vi omsider kom frem, dro Laila opp fluestangen sin samt et flueskrin. Tja….hva ska´n si da? Ehhh…..vel, noen må hjelpe noen med å skaffe Laila noen skikkelige fluer! Det hun hadde var stort sett laksefluer og 2 våtfluer. Tom som en dyktig læremester i fluekasting bør nok også påta seg det fulle ansvar for opplæring av fluekasting-og fluebinding!

Rundt klokke 12-13 klekket det pluttselig døgnfluer sånn ca krok 14 og i dette nuet så startet det også en liten vakefest litt lengere utpå. Selvsagt så langt ut at det ikke var noen som helst håp å kunne kaste ditt ut, for det ville jo vært imot alle gyldene regler. Morro var det vertfall å se gode vak på døgnfluer, hvilket betyr at sesongen er igang i sørnorge også, jaja, jeg har hørt om en og annen historie fra Begna og Hovet alt, men det gjelds ikke 🙂

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Fisketurer og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s