Spontantur til Sierikke

Det var fredags ettermiddag og vi var igang med å ovnsbake en sjøørret til 4 personer som skulle være en koslig ramme før fruen reiste til Båtsfjord sammen med sin bror og tante fra Australia. De skulle opp for å besøke sin søster og bli en hel uke. Like før vi satte fiske i ovnen kom jeg på at ettersom BM som er min sønn skulle på overnatting, ville jeg jo bli alene denne kvelden og hvorfor ikke ta med teltet og like så godt overnatte der oppe på Sierikke isteden for å sove alene hjemme! Jeg drøftet tanken med Tom. Moren til Tom hadde bursdagselskap denne fredagen, så han hadde jo lovet seg bort til henne, men Tom fikk nervesammenbrudd av tanken på at jeg skulle reise opp til Sierikke alene…. Kaoset var et faktum!!!

Før denne historien fortelles videre, vil jeg også fortelle om noen dager før, da jeg besøkte Morten! Han hadde jeg ikke fisket mye med de siste årene og det var en glede da han tekstet meg og fortalte at han og jeg skulle ta en kveldstur sammen opp til et vann ved Vindfjell. Dette ble selvsagt en fiskelaus-historie, men jaggu en hyggelig tur som var etterlengtet! Flotte vak og fine historier lever man lenge på…

……så tilbake til det som nå var blitt den rene galskap! Midt i middagen der vi alle var samlet, pakket vi (ja Tom var også kommet til mat nå) tingene og satte kursen mot det langstragte Vestlandet. Opp og bort til Sierikke bar det da jeg pluttselig kom på at jeg faktisk hadde reist fra midt undet middagen, maten på bordet og ikke hjulpet til noe. En telefonsamtale til styrmann(les Anne) bekreftet at dette var nóe i overkant unødvendig, men skaden var jo skjedd, så lovnaden ble å fikse huset til hun kommer hjem om 3 dager i skrivende stund.

Vel fremme etter å ha tråkket noen minutter, fant vi teltplassen og fikk rigget telt, stenger og annet utstyr. Er også lett for å bli litt stress i slike situasjoner vet jeg, ettersom ølbokser og flueliner havnet om hverandre. Kaldt ble det også pluttselig i det himmelen klarnet opp. Ikke at det gjorde noe, men problemet var jo bare at pakkingen hadde blitt så som så og klær var blitt igjen hjemme! Om jeg ikke tár i, så tipper jeg at det var ned mot +2-3 grader ettersom jeg var iskaldt på fingrene. Vi fisket oss litt rundt i Grønnfiskevann og havnet ned i Bombesikker der Tom i rusen hadde mange tilslag på fluen, men av en eller annen grunn ikke klarte å kroke fisken skikkelig!

Det er jo bålforbud, men her gjalt det å ikke fryse ihjel! Vi var nødt å fyre et lite bål for å få igjen varmen føre natten tok tak i oss skikkelig sånn litt utpå.

Neste morgen kom brått på! Trøtt som en Østers forsøkte jeg å våkne av Tom´s iherdige forsøk på å få meg igang. Vet ikke helt hva det var feil jeg, men denne morgenen var det startproblemer og like greit var kanskje det, for like etter at vi hadde dratt opp Tom´s Tarp, satte det igang et forykende regnvær. Hva denne yr.no´n og storm tenker på når de melder vær, stemte vertfall ikke på Sierikke! Med livet som innsats og godt fiskemot, tok vi turen til noen mindre vann litt unna for å sjekke om det skjedde noe, hvilket det gjorde! Små døgnfluer langs sivkantene og skall etter Grandisklekkinger var nok for å få fisken til å vake. Dette var det som reddet oss fra en fullstendig bomtur. Har ingen bilder av fiskene herfra ettersom det regnet så kraftig at vi en periode måtte søke ly inntil et grantre. Men flere fine ørret ble kroket og min største på denne turen var ca 7-8hg og smellfeite. Uansett så var nå dette en tur dette også som kunne endt med et annet resultat og for neste tur, så skal jeg planlegge litt mer på forhånd.

Nå må jeg brette klesvask, vi snakkes………

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Fisketurer og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s