Angrer ikke på «Sier ikke»…

20130621_14480020130621_195003Det er sommer, vertfall så viser kalenderen at det skulle være sommer! Og med sommer burde det vært mer stabilt vær nå som vi akkurat passerte St. hans, og med St. hans så dukker også fiske på «Sier ikke» opp. Tore, Morten, Leif Erik og undertegnede planla å legge turen inn til «Sier ikke» for å se hva vi kan lure ut av området av smellfeite ørreter. Værmeldingen var ikke helt med på vårt lag, og heldigvis kan man jo ikke skylde på så mange når det meldes regn, torden, lyn og vind sammen med synkende temperatur, for da tror jeg at «noen» hadde gjort noe! Vel, fredagen var kommet og både Tore og Morten hadde kastet inn håndkle delvis sammen med Leif Erik p.g.a værmeldingen og det faktum at det skulle bli et skikkelig møkkavær, så jeg satte kursen bestemt nordover i stor tro på at det måtte bli noen runder med opphold i regnbygene. Leif Erik ringte meg da jeg kjørte og spurte hva jeg gjorde, for han var også litt sånn håpefull at vær prognosene ikke helt holder mål. Gleden var stor da han heiv seg rundt og satte kursen fra sommerbyen oppover til Hemsedal for dra på tur sammen med meg! Hemsedal? Sa jeg det høyt? Nei! Etter å ha satt opp teltet og rigget meg til i mitt lille telt, dukket omsider Larsen opp, for han hadde fisket seg innover men hadde ingen historier å dele, heldigvis! Vi forsøkte oss litt i «Grønnfiskevannet», men det vaket ikke så mye som en liten fisk. Det eneste som var synlig var alle ringene etter regndråpene som plasket ned i vannskorpen. En og annen Knott var også representert nå på kvelden, så vi gjorde retrett til camp´n og tok en aldri så liten skål for at vi trosset værgudene. 20130622_041632Denne natten var det ekstremvær varsel i Vestfold og Buskerud, hvilket jeg merket på natten! Vi hadde spent opp en Fjellduk mellom noen trær for å ha litt skydd over oss på fredags kveld, men denne ble rene marerittet, for klokken 4 på natten våknet jeg opp til et bråk av dimensjoner og forsto hva som var skjedd utenfor. I stiv kuling, regn og kun iført boxershorts spant jeg ut av soveposen og bort til duken for å redde denne som sto som et seil og blafret så kraftig at det var umulig å klare å sove! Ja, for Leif Erik hadde jo stuffet ørene med «Sov-i-ro», så han skjønte ikke hva jeg snakket om neste morgen om vinde og regn… 20130622_101749Lørdagen startet med tåke, lik som fredags kveld! Med det lysnet opp og solen tittet frem. Det var duket for fluefiske og vi visste hvilke vann vi ville til først! Leif Erik og Tom har noen historier fra disse vannene som forteller om STORE fisker, og dem så vi denne lørdagen også! Knallfiske fikk vi og vi følte at dette var akkurat det vi hadde ønsket oss til tross for det kraftige været på natten! Totalt fikk vi 13 ørreter denne dagen hvorav den største jeg fikk var 675gr, men de er feite som noen griser! En av ørretene som Larsen fikk hadde en kondisjon på 1,85 som forteller at fisken er rundere enn lang! Det klekket ikke noe veldig spesielt denne dagen, men fisket var fantastisk og vi var kjempeglade over avgjørelsen for å ha trosset været. Det er jo dette som gjør turen skrivbar på en måte 🙂 20130622_141649Vi dro med oss noen fisker tilbake på kvelden og hadde en skikkelig middag, som for mitt vedkommende besto i ørret som trukket med litt salt i og bare spist med fingrene. Skikkelig fråtsing, men det smaker bare så fantastisk godt å spise ørret som er ferskere enn fra fisketorget i Bergen! Kvelden ble rått avsluttet i et dobbeltbetydning slag, for omtrent det samme været som hadde kostet over steppene i Hemsedal natten før, var nå kommet tilbake og ristet skikkelig i både telt og trær. 20130622_17200720130622_173209Søndags morgen oppdaget vi at nattens vær med kraftig vind hadde revet opp Leif Erik sitt fortelt. Litt utpå formiddagen klarnet det opp og med en god frokost i kroppen, bar det avgårde igjen! Ned til vannene som søndagen ga oss døgnflue klekking og vakende ørret. En-og-annen Phryganea Grandis «poppet» også opp på vannskorpen, men jeg har en følelse av at det er 1-2 uker for tidlig, hvilket kan stemme med vinterperioden vi har hatt i sørnorge, og her i Troms har det jo vært bikkjekaldt lenge! Troms ja…! Leif Erik var i støtet denne dagen og hadde en «hemmelig» flue jeg ikke hadde! Det gjorde utslaget denne dagen, for til tross for god klekking av døgnfluer, så følte jeg at jeg ikke hadde riktig Parachute. 20130623_132148Solskinn, skyer og en bitteliten skvett regn gjorde også denne dagen til en god opplevelse. Etter at 6 ørret var tatt for «Take-away» hjemover, satte vi kursen tilbake, og etter at alt var pakket, stoppet vi på «Bade naken» og «Torsvann» hvor Leif Erik forsøkte noen kast. En fin helg sammen med en fiskelysten gutt og et vær som ga oss litt spenning, og jeg er veldig glad for at jeg valgte å dra!

20130623_155945(0)

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Fisketurer og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s