Langevann

DSC_0002Det skulle være sosial samling på setervollen denne helgen og været skulle også skinne fra den blå side. Anne kom med en overraskelse til meg og hadde skaffet oss fri hele helgen og sa at hun ville på telttur ned i Langevann. Dette var virkelig en overraskelse som jeg ble glad for, så ferden gikk med tunglastet trepram ned til «teltplassen» der både morgen-og kvelds solen skinner. Like etter at vi hadde fått opp teltet, dukket Ole og Victoria opp roende med sluken på slep. Dem var på hytten og var ute på en liten rotur for å bl.a. besøke oss nede i dammen. Victoria forsatte å kaste og vips så hadde hun en liten tryte på. Luna var ganske ivrig etter denne og klarte å holde seg unna. Kort tid etter hadde Victoria på nytt en tryte på men denne gang mye større. Nå var plutselig Luna igang med å spise på den lille ettersom dette visstnok virker til å være supergod mat! Denne kvelden var det duket for vakorgie. Blikkstillehelv…..er det noen som kaller dette og det litt trøblete å legge ut fluen med litt buktende spiss uten å skremme fisken. En slik kveld var det, men er moro å se slik vakfest etter mygg som klekker. DSC_0024Det ble ingen fisk denne kvelden, men heller en tidlig kveld i soveposen. Det ble en ny dag ganske så tidlig for meg denne lørdagen! Jeg våknet og satte meg likegodt i båten og fisket litt på vakende ørret! Mr.Beaver var også ute å patruljerte denne morgenen kl 06:00 og var vel kanskje like nysgjerrig som meg på hvem,hva og hvor… Etter et skikkelig plask i vannskorpen var han vekk for igjen å dukke opp der det var som best å fiske. DSC_0034DSC_0050Utover formiddagen etter frokosten som besto i egg&bacon, forsøkte vi oss litt i Breivann, men det var liksom ikke det helt store! 15 grader i vannet og 7 juni, skulle tilsi at det skulle være «good timing» for døgnfluefiske der vinden også var moderat, men det var for det meste småfisk under minstemålet som var oppe og forsynte seg av de døgnfluene som danset på vannfilmen. Etter en stund dukket også Tore og Anne Lill opp, hvilket passet utmerket. Ny kokt kaffe og en liten snaps ble velkomsten for en utveksling av hvordan fisket hadde vært for begge båtene. Tore hadde heller ikke noen historie å komme med og vi ble enig om at det trolig er for tidlig ettersom det var en sen vår med mye is. På vei tilbake til teltplassen disket Anne opp med en aldri så liten ferjerett, potetstappe med grillpølse, tilberedt ombord i båten. I det vi skulle sette kursen nedover Langevann, møtte vi Ole Petter som også lå å kastet. DSC_0054Han fleipet litt med at været som nå var på vei, sikkert ville gjøre oss våte før vi rekker å komme oss ned for å pakke sammen…for det kom noen truende skyer sigende over området fordé om værmeldingene ikke meldte noe om regn! Sånn ble det også, men vi rakk akkurat å pakke teltet og alle tingene sammen under Tarp´n slik at vi satt tørt da himmelens sluser åpnet seg. DSC_0057DSC_0071Da regnværet hadde gitt seg satte vi kursen tilbake mot Svartvannsetra for å være med på det årlige laget oppe på setervollen der det vært år har vært et lag for Ørretgruppen som startet da Nordbu og Sørbu var ferdigbygget. Om du ønsker å lese historien om Svartvannsetra, så er denne setningen her linket til dette dokumentet. Vel fremme og klar for laget, møtte vi opp med godt humør og festklar stemning. God mat-og godt drikke ble en fin avrunding av helgen, selv om det ikke denne gang ble noen bilde av fisk, men jeg tror at det kan skje en av dagene om det ikke er for sent alt da…

 

 

…forresten så ble min kjære #3 stang knekt på denne turen! Da jeg falt i båten, landet jeg sånn delvis på fluestangen som tilsynelatende ikke pådro seg noen skade. Det gjorde den, for i første og neste kast med stangen, knakk den direkte, hvilket jeg må innrømme å være lei meg for…DSC_0059

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Fisketurer, Vindfjell og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s