Vakende sjøørret til fuglesang

20140330_044117_HDRDSC_0002<<Sommertid>>, sa dem på TV i går kveld, så husk å stille klokken mot sommeren, å så ble gjort! Det jeg ikke tenkte på var jo at soloppgang også endres, og da jeg kom på kjøkkenet for å lage meg en matpakke, så jeg klokka på veggen og skjønte absolutt ingenting! Mobilen hadde justert seg automatisk, men jeg fikk det liksom ikke til å stemme. Tidlig ble det og jeg var ute nok engang før soloppgangen. Et fantastisk yrende fugleliv der virkelig alt at fugl kvitret og sang. Fasanskriket klarte også å komme seg inn blant måker og tjelder, så det var en skikkelig orkesterplass jeg hadde kommet til. DSC_0009Vannstanden var ikke særlig å skryte av, for det var forholdsvist lavt vann og da jeg sjekket tidevannstabelen, så jeg at det var høyvann kl. 05:31 og lav vann kl. 11:50. Etter en kaffekopp fikk jeg øye på flere vak. Flotte fine rullevak og med ett fikk jeg en følelse at det kanskje allikevel kunne bli bra. Det var vindstille og krystallklart vann, så det var ikke de store skrittene jeg skulle ta før det så ut som Petter Wessel hadde seilet forbi. Jeg hadde ikke mer enn lagt fluen ut og tatt 2-3 drag med den oransje tangloppen, så røsket det i fluelinen. Det er så moro når man har en følelse av noe, så skjer det liksom! Det virket til å være en pen fisk og den viste seg også et par ganger i luften. Med 0,18 spiss og litt tålmodighet, håvet jeg denne vennen. Tykk og full av småfisk bøtet denne med livet. Det er nok flere som mener at fisk på 7 hg bør settes tilbake, men dette er god pannefisk, eller som jeg skal gjøre, legge den i røykovnen 🙂 DSC_0019DSC_0023Etter noen brødskiver og en kaffekopp til var jeg igang igjen. Vakende fisk var oppe flere steder og det var moro! Totalt fikk jeg 4 stk hvorpå 3 fikk svømme videre, så da er jeg vel en sånn C&R fisker jeg også. Etter hvert som timene gikk og solen virkelig varmet, var det nesten som å tråkke i en elv. God strøm i vannet men nå begynte det virkelig å bli lavvann! Jeg pakket sakene og satte kursen hjemover, men en herlig avslutting på nok en helg 🙂20140330_111407_HDR

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Sjøørretfiske. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s