Hentevak

20140510_110014_HDR20140510_090913_HDREndelig er tørrfluesesongen her og en etterlengtet tur er unnagjort hvor mye av nysgjerrighet er fjernet. Har snøen forsvunnet? Har døgnfluene klekket? Vaker fisken på duns? ….pluss en masse masse andre ting ble løftet bort fra skuldrene. Morten og jeg hadde pakket med oss litt og bestemte oss på morrakvisten hvor turen skulle gå. Etter litt konkludering, endte vi opp i et skogsvann på 278 moh og håpet å ikke møte andre fiskere der oppe, for det er det nemlig ikke plass til! Da vi hadde tråkket oss opp den enormt lange bakken, lå vannet der uten et eneste fluehue 🙂 Før jeg fikk gjort noe som helst, måtte jeg tømme varmtvannstanken, og lykkelig der jeg sto og ante fred-og ingen fare, flakset det opp en gressand femti cm fra der jeg lot vannet fosse. Jeg skvatt og brølte trolig så høyt at dem har hørt meg ned til Heisetra. Stakkars gressand som lå å ruget på eggene sine og var sikkert kjemperedd etter at denne tullingen nesten pisset på henne… 20140510_092633_HDR20140510_104104_HDRMorten var ikke like treg som meg og var raskt igang med å svinge fluestangen mens andre tuklet med mindre stenger. Etter å ha fått fluen ned fra noen grener etter ca 1 kast, hadde også han styrt stresset og funnet litt av roen, for sånn er jo denne hobbyen, at man gleder seg så inderlig til å få tatt det første kastet. Vi så flere vak litt utpå formiddagen, men dette var så sporadiske vak at det ikke var kjangs å legge ut for å tro at fisken skulle ta klekkeren. Etter noen timer vadret vi nedover til et lite vann inne i en liten dal og som tross alt er kjent for sine årlige rykter om at det går fisker større fisker som nisevaker. Dem så vi IKKE, men vi så mye annet etter at vi hadde fortært litt mat og drikke. Om man legger sammen alle små fisker under 15 cm, så blir dem jo lange, men det hjelper jo liksom ikke. Ørretyngel som er en meter over vannfilmen og viser seg frem som hentevakørret, er liksom ikke det man har drømt om, og dem var det mange av. 20140510_135635_HDRMed andre ord så hadde vi årets første tørrfluetur og fisket tørt på vakende ørret, men det blir dårlig med posering av fisk og fluefisker, men sesongen er helt klart igang hvilket gleder meg mye. En god kombinasjon av innlandsfiske og ellers en hyggelig helg i saltvanns omgivelser er oppsummeringen for denne rapporten 🙂Gøy på vannet

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Fisketurer og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s