Alle problemer er inne ved land

seileren.jpg«Solen skinner på Seilerholmen» synger Postgirobygget ( Seilerholmen-Postgirobygget ) og slik var det også denne Kristi himmelfart helg! Det er jo ikke lange turen fra båtbryggen og ut til holmen, og mange ler litt når dem tenker på avstanden, men det er mer det å komme litt bort fra fastland, for som det står skrevet: «Alle problemer er inne ved land»Fiskesuppe ála AnneUte på seiler´n dukket det opp flere kjente ansikter i sine YACHT´r også omtalt som Jåter, og sommerstemningen kom fort igang da solen varmet så godt at det kunne kjennes godt på kroppen! Ann Kristin og Jørn Einar er jo faste innslag, og med flere gode venner gjorde dem kvelden til en sosial kveld. Anne påtok seg et oppdrag å lage Fiskesuppe ála Anne i regi fra skipsfruen(Ann Kristin) i den store Yacht´n, noe som er en fantastisk opplevelse med mye smak og farger! Dette ryktet spredde seg, slik at det tilkom flere rundt bordet og fikk servert denne spesialiteten. Fredags morgen ble det avgang for Anne sin del, for noen skulle holde Kinnarps igang og i en speilblank vannskorpe kjørte jeg henne over til Granholmen for så å nyte årets varmeste morgen med kalesjen helt av når klokken så vidt var passert 8 på morgenen. Å sitte i båten til en slik morgen med arbeidsoppgaver på laptop´n foran seg og vite at dette er starten på en sommer, er ganske fantastisk! Etter mange nok timer i solen, plukket jeg min førstefender opp sammen med Nina og Lars Magnus også kalt Kjetting Klasen Klasen kjetting & stropp som ville bli med oss ut og inn i Viksfjord der det ligger en liten perle helt innerst. Skogholmen-ViksfjordAnneUtenfor Ølbergholmen møtte vi Kaj og Anette som hadde kjørt sin nye krysser fra Stord og helt rundt hjem til Vestfold. En lang tur som inneholdt alt fra tett tåke til en større hval som var oppe og hilste på uten for Lindesnes. Dem valgte også å bli med inn for å overnatte. Her inne ble det grilling og en hyggelig kveld før lørdagen dukket opp med litt annen værtype, spesielt inn Sandefjords fjorden der vi kunne høre Colorline ferjene tute og i den tette og tykke tåken som vedvarte i mange timer til godt utpå dagen. Turen gikk videre over til Tønsbergs fjorden der vi skulle treffe John Arne og Anette. Da vi passerte Sandefjords fjorden gikk vi også inn i denne tåken og nå var sikten ca. 100m + forut! Tåke1SchrøderLitt spesielt var det med tanke på møtende båter og for ikke å snakke om de 3 ferjene som kjører skytteltrafikk inn-og ut av fjorden! Da vi kom inn til Lindholmen, brøyt det opp og solen jaget vekk tåken som hadde kjølt det hele ned mange grader. Igjen fikk vi en fantastisk dag med mye sol og lykke. Like etter dukket igjen denne krysseren av en skute Kaj og Anette hadde kjøpt seg opp, og kvelden ble veldig komplett med gode venner igjen! En fantastisk solnedgang avsluttet lørdagen for å gi søndagen plass, men denne søndagen var det meldt om en god del mer vind enn tidligere i uken. En retrett tilbake og rundt Tønsberg tønne i trygge omgivelser ble avslutningen på en kjempe Kr.himmel farts helg!Lindholmen Sunset.jpgEn stor takk til Dere alle der ute som gjør dagene på sjøen til et godt minne 🙂

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Saltvanns livet og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s