Med saltvann under kjølen igjen

IMG_2223.jpgPå verst mulig tidspunkt,  gikk båten på grunn…datoen var 19 Juni og det var 2 uker før vi skulle sette kurs over Oslofjorden sammen med Gyldig Fravær nedover Søta brors kyst for å tilbringe 14 dager i sol og varme. IMG_2075Forsikringen dekket dette havariet på drevet og båten ble umiddelbart tatt opp for å reparere drevet som hadde fått  en skade. Ettersom denne saken tok lenger tid enn min førstefender og jeg hadde forestilt oss, fikk vi ikke båten tidsnok tilbake fra verksted og satte kursen isteden med bil mot Sørlandet og mønstret på hos Jørn & Ann i Grimstad der dem lå. IMG_2083I nabobåten var Kenn & Vigdis som også lå ved den lille koselige gjestehavnen innerst inne blant store millionbåter! Selvsagt måtte vi spankulere litt for å se på disse glisene som garantert har mange større utfordringer enn oss i den noe mindre klassen 🙂 Dagen etter gikk vi ut til en liten perle der Tore & Laila lå. Ikke lange turen, men dette var min første tur utenskjærs på sørlandskysten, og vakkert var det! Dagen etter skulle vi flyttes oss oppover mot Arendal via Skarpnes, der Jørn & Ann hadde et vennepar som også ble med fra Grimstad. En fin start og oppvarming på båtferien ble dette og en stor takk for at vi fikk bli med!

Torsdag 13 Juli fikk vi beskjed at båten var sjøsatt og vi hentet båten på kvelden for å feriepakke den. kl. 23:15 var vi ferdig og tok natten ombord ute på Seilerholmen for å kunne starte opp kl 06:30 mot Gluppö, vest for Fjällbacka. Med fullastet båt var vi fremme ca. 10 i denne bukten der halve Sandefjord var samlet, for her var det 4-5 båter som hadde ligget et par dager sammen i tillegg til mange mange andre. En stor og flott uthavn, men med alt for mange båter etter min mening. Etter en liten pause dro vi direkte inn til Fjällbacka som ble booket via Dockspot sammen med Jan Erik & Line. Her var vi 2 ganger denne ferien og denne havnen var en fantastisk havn å komme inn til! Det første man ser er det flotte store kirken som ligger med alle de mindre husene foran seg ned mot havnen, nesten som et postkort! IMG_2364.jpgIMG_2121Her var det ryddig og orden for her gikk havnegutta å sjekket hvem som hadde booket og betalt, slik at det ikke ble noe tull. I Fjällbacka ble en av senene til Ronja Røverdatter spilt inn, der Birk og Ronja hoppet over Helvettesgapet, som heter Kungsklyftan. Det var to koslige dager her! Den neste etappen ble ned til Hasselösund som ligger på Smögen, via Hamburgsund og Sotekanalen, ditt Trond & Lisbeth insisterte at vi burde bli med. Jeg hadde på forhånd bestemt at jeg ikke ville til Smögen da jeg hadde hørt at dette var kaosplass nr.1  med båter og fest. Men i gjesthavnen på Hasselösund var det ikke slik! Denne gjestehavnen lå like før man går under bruen fra Kungshamn til Smögen og inn til selve Smögen brygge. IMG_2165.jpgEn koselig og fin plass uten noe «party-fakter» På ferden ned til Hasselösund var vi som fortalt gjennom Sotekanalen som ble bygd og ferdig i 1935. Kanalen er 15 m. bred så her er det trangt når de rike passerte oss i millionglisene med 3-5 dekk. Kanalen er 3,8 km. lang og har en maks høyde på 7,2 m pga en svinge-bru som forbinder de to avskilte delene. En fin opplevelse! IMG_2176.jpgVi skulle være i Smögen i 2 døgn, men det blåste opp sterk kuling med 15-20 m/s vind, så her ba vi pent om å få være et døgn til da det trolig var en dårlig idé å gå opp igjen gjennom Soten og utenskjærs. Gjestehavnene her nede hadde nød-plasser som ikke ble brukt, men vi slapp å flytte oss og lå trygt et døgn til på samme plass og hadde 2 flotte dager sammen med gode venner på litt vandring på begge sider av den store broen over fjorden. Ute til havs raste vinden mens vi på innsiden hadde typisk Norsk sommer med sol og litt for mye vind, så alt var egentlig helt normalt 🙂 IMG_2214.jpg

IMG_2229

Da uværet hadde lagt seg, gikk vi tilbake oppover via Sotekanalen og Hamburgsund, videre ut i havgapet der Trond og gutta fant en fin plass! Alt-i-alt endte vi 6 båter fra Sandefjord på denne øyen og det ble en fantastisk fin kveld med så mange barn og voksne samlet! Mange flotte folk samlet på en og samme plass, fordelt litt i 2 klynger, like ved hverandre.

 

IMG_2341.jpgEtter denne holmen måtte Gyldig Fravær sette kursen mot Sandefjord og de andre satte kursen opp til Tanumstrand, mens Anne og jeg ble invitert til å møte Boo-Teddy & Monica som lå noen 100 m lengre sør på enden av en annen holme. IMG_2409Vi ble med dem inn til Fjällbacka utover dagen og fikk det andre besøket der sammen med nye venner. Igjen ble turen lagt opp på toppen av fjellet til Ronja Røverdatter og igjen ble vær og natur et tema! Det er greit med havner, men det er finest med uthavner! Det å ligge tett-i-tett med masse folk er liksom ikke helt vår greie, så vi kjørte helt ut igjen i havgapet og leitet etter noen fine plasser. Noen endringer under veis, så fant vi Solusth som ligger i nord-enden av Pinnõ. En vakker liten sandbukt som var en tanke grunn, men det gikk fint for en natt! Her ble det bading og snorkling, samt en god mulighet for sightseeing med Boo´s vannscooter etter ny plass for neste natt, hvilket vi fant! Noen svært hyggelige båtfolk fra Nøtterøy hadde funnet en fin spot som dem hadde hatt i 3-4 dager og var villige til å forhale med oss. En svært så hyggelig guest, spør du meg! Her på Käften fikk vi også en fantastisk solnedgang i gave på byttet og det er jo nettopp slike øyeblikk man ønsker seg og forhåpentligvis ikke vil glemme. IMG_2419.jpgPå rett plass til rett tid, eller som jeg pleier å si: Må være der når det skjer! Tanumstrand og Grebbestad er jo to plasser som er kjente for sine kvelder i gjestehavnene og vi ble med en natt i Tanumstrand for bl.a få ombord Lillemonika som skulle bli med oss de siste dagene oppover og tilbake til Sandefjord, men før returen var det livemusikk på Tanumstrand. Maken til fest er det heldigvis langt mellom og den satt i kroppet for flere enn meg dagen derpå! Selskapet med Boo-Teddy & Monika skiltes og igjen var Milla som vår båt heter, på vei ut i åpent farvann. Vi var nå tre personer som satte kursen noe nordover og fant en fantastisk fin plass utenfor Gula Humpen som heter Ulsholmen. I en fantastisk fin strandbukt lå det noen båter og iløpet av ettermiddagen og noen få minutter blåste det opp vi måtte i full fart bytte fjellside da vinden tok tak i båten å dro ankerfestet med båten mot en nabobåt! Men like fort som dette skjedde, ble det igjen rolig og vi fikk ev uforglemmelig fin ettermiddag og kveld med god varme og havbleike.IMG_2516.jpgIMG_2491Mye lek med padleboard for jentene denne kvelden og nok engang fikk vi en kjempefin kveld med solnedgang. Jentene hadde handlet inn for skalldyraften, så her fikk jeg både 2 jenter til bords og sjømat servert! Lucky me 🙂 To jenter med god balanse ga meg en fin underholdning i sandbukten mens jeg selv gjorde ren vannlinjen etter en veldig skitten havn inne i Tanumstrand. IMG_2524.jpgDagene går fort når man koser seg og ukene med ferie var hardt redusert i det vi kjørte fra Ulsholmen innom Ursholmen på vei til Lille Brattskãr som ligger Sør/øst for Syd-Koster. Her bestemte vi oss for å ha den siste kvelden på båtferien da vær-prognosene ikke ville være på vår side mer. Vi fikk nok en finfin ettermiddag med bra vær, varmt sjøvann og noen sauer som beitet på denne holmen. IMG_2534Igjen så var jentene igang med dette SUP-brettet og jeg fikk æren av å taue dem litt rundt. Den siste turen gikk gjennom Kostersundet, men jeg må si at jeg hadde vært totalt ute å «seile», bokstavelig talt, dersom jeg ikke hadde hatt en kartplotter til å stole på når det gjelder området sør for Koster! Der måtte man kjøre slalåm mellom alle undervannsskjærene og det gikk bra, helt hjem til Sandefjord, uten en eneste liten dunk i bunnen!

En fantastisk fin, lærerik og bra tur gjennom 14 dager sammen med mange fantastiske venner er over, og minnene fra denne ferien vil neppe glemmes! Takk for opplevelsen Jørn & Ann,Trond &  Lisbeth, Jan Erik & Line, Boo-Teddy & Monica, Lillemonina og dere andre vennene av våre venner som gjorde dette til en kjempefin ferie for oss.

Hilsen Anne & HeikoVULJ0828

 

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Saltvanns livet og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s