Vindstille

Julen er akkurat ryddet bort, pinnekjøttet fortært og Juleakevitt´n gulpet opp igjen, så er det nytt år og flere muligheter til å nyte de fine helgene dette året. Ole & Føbe ville ha oss opp på besøk til Vindfjell med overnatting på Roligheten, som dem har døpt hytten, men ettersom jeg hadde lyst å fiske denne søndagen, så ble det dagstur opp til Vindfjell der frokosten nærsagt sto klar til oss når vi entret hytten kl. 9 på morgenen. bilde 05En lang fin dag der oppe med en selvfølgelighet av bålkos, mat, kortspill og terninger. Fint å ha gode venner med fin hytte 🙂 

Søndagen…

img_8930Søndagen var værvarselet blå himmel, «vind» 1m/s fra vest og et av de bedre valgene på lang tid, nemlig å pakke sekken, vadebuksen og fluestangen for en kjempe-dag ute ved saltvannet. Ole Petter og Morten ville også bli med, noe som ble superhyggelig! Er så koselig å ha noen holdepunkter i livet man kan dra frem, også er det liksom akkurat slik man «la deg fra seg» sistgang. Vi ble enige om å treffes kl 9 denne morgenen for å få med oss soloppgangen, til tross for at gradestokken viste -4 grader ute. Da vi kom frem til plassen var Morten alt kommet ut og ikke mange minuttene senere var solen på vei opp over horisonten på den knallblåe himmelen med noen få skyer som glødet seg i lyset. Et fantastisk fint lys på en god morgen. Det tok ikke lange tiden før vi hadde fyr i bålet som brant helt til vi reiste hjem og kaffekoppen fylt opp før vi alle svinget fluestengene. img_8912img_8945Sjøen lå helt blikkstille i le for «det voldsomme» været fra vest og man kjente godt solen varme, for det var litt kjølig. Kaldere ble det, for jeg måtte ned i vannet etter spolen på fluesnellen som falt av! På sidene til Stavernsodden sto det at temperaturen i sjøen var +3,9 grader, så kjente det godt i fingrene etter å ha fått opp spolen igjen.

Etter å ha skrudd fast denne tok det 3 kast før den første sjøørreten tok og tilslaget satt. Det er ikke ofte jeg har så flaks å få fast fisk etter et par kast, men jo, så flaks hadde jeg! img_8943

img_8951En pen liten sjøørret som fikk svømme videre men som virkelig ga glede om man kan kalle det for glede å fange en fisk. Etter  noen kaffekopper var det igjen ut i solbadet å kaste. Senere hadde 2-3 fisk på som tok med slapp, og med gode venner, deilig sol, pølsebål er dette noe som ga mersmak og noe jeg håper kan gjenta seg snart igjen.

Håper også det var til glede for Morten og Ole Petter, og at det blir flere turer sammen.

En fin start på Januar og 2019 dette og takk for turen 🙂

 

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Sjøørretfiske og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s