Venner, fisk og lavvann

Det er 18 februar og rene vårværet ute om dagene, så fristelsen for å dra med seg utstyr for å henge i køye ble for stor! Riktignok så er det mye som skal med når man også vil fiske, grille pølser og sove ute, så endte med å ta båten ditt jeg også skulle møte flere andre venner. Værmeldingen meldte fint vær men at det skulle falle under frysepunk på natten, men med ny sovepose så håpet jeg at det skulle kunne gå bra!


Vel fremme, ikke så langt unna fra bryggeplassen, hadde også de andre kommet for å nyte de fine været og for å hygge seg med noen grillpølser på bålet.
Selv hadde jeg med vadebukse og fiskeutstyr og håpet på sjøørret denne dagen og hadde jo trua når det ble med overnatting og morrafiske. En solfylt dag med liten bris fra nord-vest gjennom dagen, ga seg uteover ettermiddagen da alle de andre reiste hjem til hvert sitt. Igjen ble jeg og kunne rigge meg til, og hva er enklere enn å varme opp vann og legge oppi en «Fjorland» av kjøttkaker, poteter og brun saus. Enkelt, godt og mettende, så da var´n klar for litt fiske, men solen var nå på vei ned i horisont og som metrologen sa, så kunne det kjennes at det var klar himmel med synkende temperatur!

Jeg fisket meg rundt i buktene og området, men jaggu ble det kjølig! Men som forventet ble det også en fantasisk solnedgang med en fargelagt himmel som ble orange og rosa.
Det er akkurat dette jeg har lengtet etter siden i høst og når man da får dette servert, er det noe veldig spesielt og noe som sitter dypt inni meg av følelser. Hva det egentlig er, vil jeg ikke si, men hver soloppgang og solnedgang er jo unike og dem forsvinner jo for alltid sammen med med dagene…. En av tingene jeg har lært av en smart dame, er å gjøre noe som gir meg positiv opplevelse og energi. Slike kvelder og morgner når solen farger himmelen, gir meg positive følelser!

Men temperatur ja….og det ble mørkt kl 18 denne kvelden og med mørket falt temperaturen raskt, så det var å få på seg varme klær og holde liv i bålet, for det ble kaldt!
Jeg vet ikke hvor kaldt, men det var skrevet at det ville bli -3 grader og etter en ganske så tidelig kveld der soveposen ble pakket rundt kroppen kl 20:15, var det igjen en morgen hvor jeg kunne konstantere at 1,5L flasken samt de 2 ølboksene jeg hadde med for turen, var frosset helt. Det samme hadde ogsp kanalen på innsiden av halvøyen jeg lå på og vannstandet hadde også synket den del. Det var kaldt denne morgenen, så det om å gjøre å få på seg varme klør igjen og få fyret opp en kopp kaffe samtidig med å få fart i bålet igjen. Noen ganger lurer jeg jo selv på hvorfor jeg gidder dette, men det er jo noe med å ha gjort det, og faktisk lagre dette på «minnebanken» til tider hvor man faktisk lurer på hva man har gjort eller hva som frister og ikke-frister

Båten ja….jo den lå tørt nå og i Tidevannstabellen sto det at det ikke skulle bli høyvann igjen utpå formiddagen! Var det slik at jeg skulle bli igjen på plassen til langt utpå dagen?
Med en kald start på morgenen, is på vannet og ganske så lavvann, ble det å pakke sammen og rydde, og etter det så ble det på med vadebukse og bruke litt muskelkraft for å klare å slepe båten utpå fritt vann. Tungt? Ja! Men fikk varmen igjen og til alle som eventuelt måtte ha sett en tulling som haler-og drar i en 17 fot båt, så håper jeg dere hadde det moro!

Vel ute på blåmyra, fikk jeg satt skuta i 30 knop og forsøkte etter sjøørret 2,3 andre plasser, men også her uten hell, men har vel akseptert at det ikke «bare» er å reise ut å henten fisk.

Uansett, en fin helg med Rakfisklag på fredag, svimmel-morgen på lørdag og en knallgo ettermiddag med en litt kjølig søndag…..og flere turer blir det!

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Fisketurer, Sjøørretfiske og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s