Torrevieja en liten flytur fra kulden…

Etterfulgt av en fantastisk tur helt nord i Russland, nærmere bestemt Kolahalvøya, skulle jeg ha ferie sammen med mine beste mennesker i Spania. Sammen med min søsters familie hadde vi valgt ut 2 steder i Torrevieja. For våres del valgte vi en leilighet som lå ved La Mata stranden og hadde 4-5 min gåtur til vannet. Vi ankom Alicante sent på kveld så neste morgen var det dekket for frokost hos søster og familien. Dem hadde leiet et stort hus med eget basseng slik at dem kunne være helt for seg selv om de ønsket. Tomas og Linda inviterte oss på middage denne første kvelden vi var nede i varmen, for varmt var det! 30 grader i skygge og 27 grader i Middelhavet gjorde dagene fantastiske, så da i tillegg å få spise sammen med hele min slekt, var toppen av glede! Deilig grillmat med masse friske grønnsaker passet godt til god Spansk rødvin og iskald øl.

La Mata ligger langs Costa Blanca og både ved den stranden og strendene Linda og Tomas hadde vært ved tidligere uken før vi kom, var det yrende liv blandt store og små. En av de mindre strendene på Playa Flamenca likte vi oss godt og kalte denne for Partystranden, ikke det at det var fester der, men servitørene i den lille baren gjorde sitt for at det alltid var god stemning også for de minste! Jeg har vel aldri vært berømt for å sove lenge, så heller ikke denne ferien ga meg mye søvn, men hva gjorde det når bare var å spenne på seg sandalene og rusle ned til stranden og velte seg ut i 27 grader klokken 8:45 på morgenen…..alene var jeg jo ikke der, for Spanjolene hadde også ferie så dem var tidlig nede på strendene for å sikre de beste plassene. Men å kunne bade og nyte varmt sjøvann så tidlig på morran har jeg kun opplevd 1 gang før!

Fra leiligheten vår hadde vi det jeg ønsker meg på ferie da. God utsikt og en liten veranda! Bare det å sitte å nyte havet og kjenne varmen er jo ferie i seg selv for meg. Ungene koste seg også og jeg tror dem fikk sovet ut ettersom det ble sene kvelder der nede. Spanjolene spiser jo middag når vi andre legger oss, men det skjedde flere ganger at klokken bikket midtnatt…Kulturen er vel det som også fasinerer meg med Spania. At ungene er oppe til langt på natt vil jo ikke fungere her hjemme, men så er det jo også helt normalt at man sover på dagen eller tar den berømte Siestaen fra kl 14. Det gjorde også sitt på strendene, for klokka 14 tømte strendene seg veldig og det var fritt frem for oss fra nord! Vi valgte en av dagene å stå opp tidlig for å kjøre opp til Santa Polo og bli med en båt ut til en øy vi var blitt anbefalt reise til av Gunnar. Ja Gunnar skal jeg ikke glemme! Gunnar-Leo Torgersen var den personen som tok oss imot og som hadde oppsyn med leiligheten og var en herre som jeg beundrer for sin gjestfrihet! Takk igjen Gunnar!Hvor var jeg……jo denne sjørøverøya som heter Tabarca og som ligger ca 30 minutter med båt utenfor Santa Polo mellom Alicante og Torrevieja. Her ute var det varmt! Forholdsvis vindstille og knall blå himmel med en sol som grillet huden om man ikke passet på! Øyen var ikke stor og man kunne enkelt gå rundt på 30-40 minutter. Den ene siden var ganske øde og besto av et fyrtårn og et fort mens på den andre siden var det en liten landsby som man solgte litt forskjellig. På midten var det en liten sandstrand og utenfor denne lå de lekre store båtene som jeg aldri får råd til! Vi endte opp med å spise lunsj da Anne hadde kjøpt litt fastfood som vi spiste under noen trær i en liten park ved denne landsbyen. På sydsiden av denne landsbyen var det noen populære klipper som var perfekte å hoppe og stupe fra fra ned i krystallklart vann som skvulpet seg inn i en stor lagune. Denne plassen MÅ besøkes om man skal i nærheten for dette er et paradis om man liker sjø og badelivet!

En av de siste utfluktene vi bestemte oss for som var av dagsturer, var til Benidorm. Her var det et kjempestort badeland som var anbefalt av flere. Benidorm var i seg selv et skue med alle sine skyskrapere og ble også omtalt som Lille Manhatten. Her bygget dem fremdeles nye store skyskrapere og en enormt høy sak ruvet opp i høyden der det sto to store tårn og i toppen ble dem forent sammen av en enorm stor kule som også var leiligheter el kontorer. Emmeli bestemte seg i bilen for å bli arkitekt/designer for slike bygg. Etter 9 timer i Aqualandia var vi vél forsynte og hadde sklidd på de villeste sklier, magasug, zigzag pluss masse mer.Vel tilbake i Park Mar 3 var det bare å nyte de siste dagene med masse sol og varme. 2 uker går fort og man lurer noen ganger på hvor dagene blir av og hva man egentlig gjorde! La Mata er et område jeg gjerne reiser til igjen og noen har ment det er mange eldre i dette området, men etter hva jeg oppdaget, var det alt fra barnefamilier til fantastiske vakre mennesker(les kvinner), så jeg tror dette kan bli utgangspunktet for en tur senere i livet. Ungene tror jeg også var vel fornøyd og for dem var disse 2 ukene nok ettersom hjemlengselen for noen var sterkere enn for andre. En kjempefin sommerferiet sammen med Emmeli, Ruben, BM og Anne.

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Turer og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s