Siste krampetrekk fra Ruskeskrittelva

Det er virkelig blitt høst og det er noen uker siden sist jeg hadde tørrfluestangen fremme! I mellomrommet mellom 2 arbeidsgivere hadde jeg nå 1 uke fri og jeg hadde veldig lyst å finne på noe denne uken, men det er jo liksom høst og mange steder har jo kuldegradene allerede satt spor etter seg. Jeg bestemte meg for å sette kursen mot Ruskeskrittelva. Hitt er det ca 8 timers bilkjøring fra Sandefjord og ligger mellom Telemark og Stavanger. Det er mange vakre plasser på høsten, men denne gikk rett inn i toppskiktet av hva høsten kan gi av farger og opplevelser. John Birger sto for overnatting og dermed var det duket for noen timer med spenning. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få oppleve Baetisklekking i siste uken i september, men slik ble det! Det var ikke de største klekkingene, men det var såpass at fiskene stelte seg opp og beitet uhemmet på disse små insektene som måtte immiteres med krok 18. Smått, men med hvit parachutving var dette helt kurant, selv det å se vakene kunne være et skikkelig triks! Bitte små vak som var på størrelse med en nålspiss var noen ganger det eneste som røpet at fisken var oppe. Temperaturen hadde synket kraftig og neste morgen hadde det også kommet litt hvitt på bakken og på fjelltoppene hadde snøen nå lagt seg.

2 varmegrader og tørrfluefiske….galskap vil noe påstå, men utpå dagen vaket det igjen noen få halvtimer. Jeg har ofte sagt at «Det gjelder å være der når det skjer», og slik var det også disse dagene! Det var ikke som på sommeren, men dette er jo noe de fleste aksepterer, så igjen var det de få timene det virkelig klekket noe og da var vi der! Å være på riktig plass var også et must ettersom vannmengdene forandrer seg for hver dag som går. John Birger hadde mange atige fisker som kjempet godt mot hans klasse 2 stang. Jeg derrimot holder meg trofast til klasse 4, men skulle gjerne hatt #3 med disse dagene….

De største vi fikk var i overkant av kiloen og noen tykkere enn andre! Å ha knall blå himmel, vindstille med vakende ørret som tar flua og det siste uken i september, ble for meg den vakreste avsluttningen på tørrfluesesongen! Jeg gleder meg til neste sesong, men før det er det sjøørretfiske som gjelder. Det er allerede rapportert om mye fin fisk som er tatt ytterst i fjordene, så det blir vel ikke lenge til neste runde, men da med 6stangen og noen litt tyngre fluer….

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Fisketurer og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s