5 sjøørret på 15 minutter…

12
Alt ble planlagt for noen uker siden og jeg spurte gutta hvem som kunne få til å bli med på en overnatting ute for å fiske sjøørret. Det var meldt bra vær og det var et bra tilbakemelding fra gutta slik at dette ville bli en reunion for flere av dem jeg reiste til Kola sammen med i fjor. Tom ble også giret for denne turen, så han satte like så godt igang med å bygge sin egen vedovn til sin lavvo. Hvordan han kommer på slike ting, vet jeg ikke, men ovn ble det og den ble innviet skikkelig kvelden før vi skulle ut til….., hvilket også ble tøft dagen derpå både for den ene-og-den-andre. 7Da vi kom frem til plassen der vi skulle forsøke oss på litt iherdig sjøørret fiske de neste 24 timene, var Leif Erik allerede godt rigget og han lot ikke muligheten vente. Vi hadde kommet ut til høyvann og det virket som full klaff for Leif Erik! Plutselig fikk han all oppmerksomhet fra oss andre som ikke hadde fått frem fiskeutstyret ennå, for der sto han å kjørte fast fisk på stangen! Ikke akkurat noe sjokk at han får fisk, men når han atter en gang etter kort tid igjen kjørte på fisk, så ble vi selvsagt glad for hans opplevelse, men skulle jo bare vært meg, tenkte jeg! Om det tok 15 minutter eller mindre, er jeg noe usikker på, men han kom tilbake med 3 flotte fisker i posen, hvor den største som var knallblank, veiet 1,2 kilo og hadde en fin k-faktor. 5 sjøørret hadde han fått og jeg tror han var vel fornøyd med den starten! 9

Susebukten24.03.13-1Vi bestemte oss for å sette opp lavvo´n slik at dette var gjort, og etter dette var det tid for oss andre å fiske litt. Det var glassklar sikt i vannet, svak vind fra sør og Leif Erik fortalte at han hadde tatt fiskene på Børstemark, hvilket selvsagt fikk oss til å fiske med dette. Tror du vi  hadde hellet med oss da? Nei! Han hadde nok truffet en riktig spot der det oppholdt seg fisk, så vi kastet og kastet óg kastet uten å få noe. Nå har jeg sett og hørt om disse reke-imitasjonene som enten er Pattegrisen eller andre rekelignende fluer, så jeg satte på en sandfarget reke og sendte denne ut. 111På første forsøk hadde jeg et slag på fluen men den satt ikke! Jeg kastet nok et kast ut i området der jeg var borti fisken og begynte å dra inn. Med et kraftig røkk hadde jeg fast fisk på stangen! Kjempemoro var det å kjøre fisk igjen som også var matfisk. Noen mindre ut-ras og 2 hopp som satte nysgjerrigheten til Espen og Tom igang, var fisken oppe av vannet. En fin og blank sjøørret på 46 cm og 1,1 kg. Kvelden min var reddet og jeg kunne hente meg en kald øl som min egen premie! Det ble ingen flere fisker på meg denne kvelden, men Tom kom tilbake etter at mørket hadde tatt kvelden på ettermiddagen, med en pen sjøørret samt et nett fult av blåskjell. Ovnen til Tom kom godt med denne kvelden, for det ble kaldt ute. Med 1 sekk medbragt furu-ved  hadde vi bra varme utover nattetimene hvor Ole Petter og Tom sto for «god» underholdning. I dag tidlig, altså søndag, for den som lurer, kom beviset for at noen av oss hadde fryst i soveposen. klokken 7:00 var det morran for meg og da jeg kom ut av lavvoen, var teltet delvis rimet, samt det meste annet utstyr som hadde ligget ute. 5Etter et par timer var alle oppe igjen, utvilt eller ikke, og da frokosten var fortært, var det på´n igjen med fluestangen. Ute på havet så vi en skyfront som kom nærmere og nærmere! Fra å ha vært en fin skyfri morgen, ble det brått stopp for dette. Iskald tåke kom sigende inn mot land og gjorde det litt ufyrslig! Dette kombinert med at ALLE i HELE verden skulle ut for å fiske akkurat der vi var, gjorde ikke denne søndagen så bra! Noen har heller ikke vett på folkeskikk og tror dem eier alt, har rett til å fysisk ta seg til rette eller ikke eier sunn fornuft. 8Vi pakket camp´n og fordelte oss litt rundt før vi alle innså at slaget var tapt for både finværet og friluften. Men foruten denne lille filletingen, var det superhyggelig å være sammen med mine fiskerkompiser igjen og selvsagt for oss som hadde lykken med, så var det full klaff… Laila, Ole Petter, Tom, Espen og Leif Erik

Her er Leif Erik sin rapport fra turen Årsførste sjøørreter 20-21 april 2013 som også bør leses!

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Fisketurer og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til 5 sjøørret på 15 minutter…

  1. Lars-Øystein sier:

    Jeg blir både tur-og fiskesjuk av å lese dette 🙂

    Flott bilde av vakker fisk!

    #misunnelig

  2. Tilbaketråkk: Læffas Terreng | Årsførste sjøørreter, 20. - 21. april 2013

  3. Tilbaketråkk: Læffas Terreng | Årsførste sjøørreter, 20. - 21. april 2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s