Skraping, rydding og kondemnering

Vindfjell 01.05.13-4Vindfjell 01.05.13-5Det er 1. mai og tid for den årlige dugnad på Vindfjell, der Svartvannssetra og båtene skal gjøres klar for en ny sesong for glade-og spesielt interesserte sjeler som er opptatt av bitte små insekter som ørreten liker svært så godt. Jeg satte snuten opp mot Vindfjell tidlig på morgenen og gradestokken viste +2 grader ute. Isen hadde ikke gått ennå, og det er nok en stund til den smelter og forsvinner, men det er fint å få unna jobben som bl.a. gjelder å skrape trebåtene slik at dem er klare for å lakkes. Det var et godt oppmøte på setervollen! Hyttekomiteen var også godt representert og sto senere på dagen for servering av nystekte vafler med jordbærsyltetøy og kaffe. Blå himmel og sol gjorde dugnaden til en grei skuring, for Svartvannssetra ble endevendt og vasket fra topp til bunn, og vedskjulet ble ryddet og klargjort for en ny ladning med ved som leveres senere i sommer. Vindfjell 01.05.13-9Treprammene som var 5 stk. for noen år siden, var til i dag bare 3 stk. og med godt mot satte noen av oss igang å skrape disse innvendig og utvendig, helt til vi kom til siste båt og nesten var ferdig også med denne, oppdaget at den ene siden var totalt morken. Vi hadde i noen år sagt at denne båten kun hadde én sesong igjen, men nå tok vi besluttingen og satte en strek.

Vindfjell 01.05.13-1Man kunne enkelt stikke et knivblad gjennom treverket, og det var kun lakket som holdt dette sammen, så nå er det kun 2 treprammer igjen i tillegg til 3. stk plastbåter som absolutt ikke har dem samme sjarmen eller er like gode å ro. For det er noe ved trebåter som gjør det fantastisk rolig å være på vannet. Lyden, stabilitet, sjarm og «den» følelsen av å ro en båt… så jeg håper at det blir en flatbånning igjen! En fin dugnadsdag som ble avsluttet med grillmat og godt humør ble det jeg sitter igjen med etter denne 1. mai 2013 🙂

Vindfjell 01.05.13-8

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Vindfjell og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Skraping, rydding og kondemnering

  1. Læffa sier:

    Fint bilde av Anna der 😉

    • Takker…ja hun kom seilende ned mot oss og fe iberegnet litt vedrørende åpent vann som ennå ikke hadde gitt slipp på isen. Nysgjerrigheten selv var hun, for hun kom helt opp mot oss å undersøkte hva vi holdt på med!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s