Tuftehytta

DSC_0198På 1021 m.o.h ytterst i Ynglesdalen ligger Tuftehytta som vi i booket oss inn på via Inatur. Med i utleien var også en båt med påhenger for å komme oss over det store Strandavatnet som ligger ved Riksvein 50 mellom Hol-Aurland. Denne sparte oss for en lang gåtur sånn utpå fredags ettermiddag, og vel fremme på hytta etter ca 15 min gåtur fra båtplassen kunne vi nyte en fin liten hytte med stearinlys og knitring av bjørkeved fra ovnene. DSC_0047DSC_0090Jentene serverte oss en av de bedre biffmiddagene vi hadde smakt og etter noen gode runder med vin og latter, var det plutselig lørdags morgen. Jaggu går det fort når man har det moro! Utenfor Tuftehytta var det dekket for kong vinter, for det hadde kommet snø i fjellet noe som var et vakkert skue i det mektige landskapet. Morten hadde pakket dagstursekken med stormkjøkken for å lage litt kaffe og dro meg med ut på Tuftetjernet. Tidspunktet for å fiske er jo på overtid, men vi tok nå likevel med fiskestengene. Det ble ikke noe fisk, men vi så noen skikkelige rugger som hadde stilt seg opp i elvemunningene hvor dem skal gyte. En av fiskene jeg så velte seg i strømmen, mener jeg må være fisk på et par kilo og med en skikkelig gytedrakt hvor det nesten kunne minne om røye. Gullfarget over mot rød, var det som jobbet i grusen i dette inn-oset og dette er noe av det spesielle man får tilbake om man gidder å ta beina fatt for å utforske det som ikke ligger langs bilveiene. Været dro nå på med mer snødrev og det begynte virkelig å bli hvitt i landskapet. Etter at vi hadde fått i oss litt kaffe, én iskald pils og en liten whisky, så bar det tilbake til hytta for litt bålkos. Anne serverte varm kakao med noe i….og jaggu ble det en hyggelig og morsom kveld nok engang. Kortspill kombinert med rødvin kan være vrient, men jeg tar tapene med godt mot 🙂 DSC_0140Neste morgen var snøen smeltet igjen og det var en fin og frisk temperatur med frisk god fjell-luft. DSC_0214Etter en god frokost, vasket-og pakket vi oss ut fra hytta og dro med jentene lengre inn i Ynglesdalen for å vise de fine partiene vi hadde sett lørdagen. Solen tittet også gjennom sky-lagene og farget fjellsidene til de vakreste maleriene. Litt lengre opp i elven ble jeg fristet til å prøve en stor variant av ei vårflue, og la den ut i et av strykene. Brått så jeg en stor virvel etter fluen og ga en liten slakk i fluelina som var nok til at fisken tok fluen. En vakker ørret som ikke hadde noe gytedrakt, men en fin elvefisk farge. Jeg hadde bestemt meg for lengst om at jeg DSC_0224ikke skulle ta noen fisk om det skulle bli slik, så denne vakre skapningen svømte pent tilbake ned i kulpen sin. Videre oppover langs elven kom vi til Stølebotntjørni hvor vi hadde en plan om å koke litt kaffe og varme noen grillpølser, men nå var det et værskifte på gang som fikk oss til å gjøre retrett og sette kursen tilbake mot Tuftehytta, der vi avrundet helgens tur og alle inntrykkene både av rødvin og den fantastisk naturen. På kjøreturen hjemover stoppet vi opp ved et ut-os og tok en titt etter fisk. Det vi der så var 5-6 store ørreter som posisjonerte seg i strømmene om den beste plassen. Fantastisk å se naturen uten å røre den, noe så mange flere skulle ha sett. En perfekt avslutting på en flott helg sammen med vennerDSC_0204Tusen takk for en fin tur Monina, Morten og Anne…og satser på ny tur om ikke lenge 🙂

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Turer og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s