Fullmåne, Stjerneklart og Børstemark

DSC_0040Det er påske og tiden er der da børstemarken svermer til fullmåne og sjøørreten er å finne på grunne områder, men det gjelder å være der når det skjer! DSC_0018Jeg hadde avtalt med gutta om å treffes ute for en overnatting i lavvo selv om det ennå er kjølig på nettene, og Leif Erik Larsen var den første til å svare ja, mens noen andre var reist til varmen og noen måtte jobbe overtid. Morten Røed og Espen Elvestad ville også ut å kaste litt, så de dukket opp litt utpå onsdagen, så det var en skikkelig hyggelig stemning der vi alle satt å skravlet litt etter de første kastene. 20160322_14481820160322_144837Det var virkelig klaff, for det gikk ikke mange minuttene før jeg hadde landet 2 sjøørret og Espen like etter med 2 han også. Min første måtte bøte med livet og ble et godt kveldsmåltid litt senere, mens min andre ble gitt livet tilbake etter alle kunstens regler. 20160322_171020Espen var kveldens vinner med en vakker prikkefant på kiloen, men min var 5-6 hg og fin pannefisk. Fisken min var fullstappet av Tanglopper og ikke en eneste Børstemark, mens det stikk motsatte for Espen sin. Den rant det Børstemark ut av gjeller og munn, samt at magesekken var propp full! Kjempemoro å kjenne fisk på fluestengene igjen. Etter litt bålkos og gode historier blant gutta, fisket Leif Erik og jeg mer etter at Espen og Morten var reist, for det var fullmåne og stjerneklart. En lett bris fra syd gjorde kvelden komplett, men vi fikk ingen nattfisk, men hadde en kjempekveld man sent glemmer!DSC_0043 Vi er ennå i mars måned og nettene er fremdeles kalde. Det kjente vi da det var «god-natt» halv-tolv og jeg valgte ulltrøya og lue på i soveposen og godt var det, for jeg våknet flere ganger av at det var kalt! Jeg hadde bestemt meg for å få med meg soloppgangen og ta noen fine bilder på morgenen, men neida! 07:45 våknet jeg opp av en sovepose som var tvinnet rundt meg så hverken armer eller bein kunne røres. Panikken var et faktum og da jeg fikk revet luen vekk fra øynene, kunne jeg se at solen skinte godt på teltveggen, mens det var ishinne på vannpyttene utenfor. Leif Erik derimot hadde vært våken fra 5-tiden og lyttet til snorkingen min, og jeg som vet at jeg ikke snorker…haha! Han kunne ha vekt meg!20160323_105636_Richtone(HDR)DSC_0067Ny dag, nye muligheter og Leif Erik hadde nå et større press på seg, mente han selv, for han hadde ikke fått fisk. Det tok ca 5 minutter, så hadde Larsen fast fisk, men denn fikk også svømme videre ettersom den var liten og tynn. Kan virke som det kanskje er i tidligste laget ennå!?

Vi fisket oss gjennom morgentimene og etter noen timer forflyttet vi oss til en fantastisk fin plass Leif Erik viste meg i fjor, men som jeg hadde «glemt» Plassen er jo hemmelig, så her skal jeg ikke røpe mer enn at det også er saltvann!
Han lot meg ta de første kastene men ingenting skjedde. Jeg skiftet flue fra en reke-imitasjon til en børstemark og på første kast strammet snøret seg godt! Man kjenner godt forskjell på hvordan fisken tar byttene. Hadde det vært en sild eller reke-imitasjon, så hadde sjøørreten hamret til, mens på børstemasken så virker det som den bare slurper dem i seg. En vakker sjøørret på mellom 7-8 hg ble offer som ga en fin start på ny plass. På denne plass så vi fisk som beitet inne på sandgrunnene etter børstemark og fisk som vaket. Det er ikke ofte man ser fisk, så igjen en artig ting. 20160323_115223_Richtone(HDR)Alt dette og mye av gleden kom også av været. Knall blå himmel uten en eneste sky, fugler som kvitret, måker som skreik og en sol som stekte i ansiktene, bedre kunne ikke denne dagen bli! Etter en rå Powernap på oss begge, fisket vi oss videre rundt i området, men fikk ikke mer på denne plassen, men for en dag!

Tusen takk gutter for en knallfinn start på påsken og takk for en koselig kveld rundt bålet!

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Sjøørretfiske og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Fullmåne, Stjerneklart og Børstemark

  1. Trond Jørgensen sier:

    Hei Heiko. Du er super flink til å videreformidle dine fisketurer, virker som dere koser dere veldig. Som du vet fisker jeg også litt med flue, og klarer å sette meg inn i den spenningen og det sosiale som du beskriver.

  2. Flott tur og fiske rapport. Fin tid som kommer nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s