Fulltreffer med Østers og Sjøørret

20160328_123029_Richtone(HDR)Den siste fridagen i påsken 2016 og vi skriver 2.påskedag. Værgudene hadde på forhånd gjort det klinkende klart at den skulle blåse og ikke være det optimale været, men Espen E. hadde likevel bestemt seg for å dra oss med ut denne mandagen, og jeg tror det hang noe igjen i blodet hans etter forrige tur der vi noterte 1 kg´s sjøørret på han!20160328_152247_Richtone(HDR) Vi var ute på Langø rundt 11 på formiddagen og som meteorologene hadde varslet, blåste det godt fra sør/øst. Det var varslet opp mot 11-12 m/s, og i kastene var det nok det, så her var det å bruke kunstene sine for å legge ut fluene baklengs for å ikke få flue bankene i hodet eller i ansiktet. Espen og jeg fisket oss oppover på nord-siden og endte opp på bål plassen der vi etter hvert fyret opp et bål, og ikke ikke før vi hadde spist opp matpakke og et par pølser, fant vi på at vi skulle finne noen østerser og grille dem på bålet for å se om dette var spiselig. Dumt? Æsj? Vel, vi grillet dem og smakte på dem, Espen først og jeg etterpå, men min var ikke nok grillet og dermed var det en skikkelig suppe og ikke noe særlig konsistens å snekke om, men ved å la dem ligge litt lenger ble dem bra! Det smakte godt og er jo ganske likt blåskjell, men det er vel å anbefale noe ingredienser til, for jeg har smakt blåskjell noe bedre enn disse østersene!20160328_151518_Richtone(HDR) 20160328_171016Mens vi jobbet oss mellom noen slike delikatesser, dukket også Ole Hjalmar opp. Han ville jo også å smake, og sånn ble det, men da alle 3 hadde spist, kom vi på at vi kanskje burde sjekket Blåskjell varsel. Dette burde vi strengt talt hatt sjekket først, men dennegang var det jo jo ingen fare, men dette bør absolutt sjekkes først! Etter litt sladder og noen kaffekopper så bar det ut i det våte element igjen og hamre videre etter bitevillig sjøørret. Plutselig ropte Espen: Fast fisk! Moro for´n det, tenkte jeg, men ikke mer enn par sekunder ropte han igjen! «Faan» tenkte jeg, er det mulig da, og det var det! Fisk nr. 2…men denne var mindre, ropte han. Jeg hadde ikke rukket å snu meg vekk, så kjørte valpen jaggu fiske for tredje gang! «denne er større, ropt´n og dro nok en fisk opp på land. Han gikk rett ut og fortsatte å kaste og med ett hadde han på fisk nr FIRE!!! 4 sjøørret på 2-3 minutter!

Er det mulig? 20160328_171209_Richtone(HDR)Selv så bevegde jeg meg litt vekk fra der Espen sto og håpet selvsagt at også vi to, Ole og jeg, skulle har lykken med oss, men for meg ble det med et skikkelig slag i fluen. En god bamse som tok børstemarken helt ute og dro skikkelig i stangen i det den rullet seg i vannskorpen.
Ti sekunder etter mistet jeg denne, men det var skikkelig deilig å kjenne større fisk ta fluen! Det ble med disse til Espen, bål, kaffe og noen østers, men igjen er jeg veldig glad for initiativet til Espen for å dra en tur ut selv om været ikke var det beste.
Gode venner, fluestenger og et bål er litt av det som trenges for å kose seg en fridag, jaja i tillegg til litt god/dårlig humor, når vi tyv-lånte fiskene til Espen for å knipse et bilde av Ole med dem og sende det som Snapchat til kona, som responderte med å si: Jeg vil faan ikke ha fisk inn i huset  🙂  

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Sjøørretfiske og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Fulltreffer med Østers og Sjøørret

  1. HEhe må nå le av slutten der med hun kona.!! jaja kan ikke ha alt i hus heller 😉 Den smaker tross alt best ved bålet sjøørreten og.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s