I ett med naturen

DSC_0041Langt inne i skogen, flere steinkast fra Brumunddal, ligger Lerkehytta som kan leies via www.tretopphytter.no og jeg var så heldig bl.a. å få overnatting på denne i 40 års gave fra mine venner. For å få plass på denne var det venteliste og det var endelig min tur nå 1,5 år etter, så Anne og jeg satte kursen mot Brumunddaldagen etter 17 mai og var spente for hva vi ville møte. DSC_0031Da vi kom frem, var det en velkomstkomité bestående av ekorn og flaggspett som spiste fra fuglebrettene som var satt opp på verandaen. Dette var en super velkomst og vi gledet oss før vi hadde pakket tingene inn i hytten, som forøvrig var den neste gleden. For en konstruksjon og hvilke smarte løsninger der hytten var bygd 8 meter over bakken i sammenheng med noen store Lerketrær. På 15 kvadrat var det en fin sofagruppe, kjøkken, bad,soverom og over var det en hems med vinduer i gavlvegg rett ut mot alle dyrene som fløy og løp forbi. Vi ble sittende ute og gledet oss over hvor tett på naturen vi var og hvor tamme dyrene var blitt. Litt av en gave å få, så tusen takk! Utenfor var det et lite tjern som det vaket fisk i. Selvsagt hadde jeg med fluestangen og dette var et vann som måtte undersøkes ettersom det virket til at noen av fiskene kunne være litt store. Når jeg omsider fant frem fluestangen, kom regnværet. Det sluttet å vake og etter en times  tid var det på tide å sette seg på verandaen med en iskald øl å bare nyte naturen.DSC_0062DSC_0051Jeg tror ikke jeg har sett så mange forskjellige fugler før og heller ikke flaggspett-og ekorn spise av samme fat, selvsagt var det ikke lenge før flaggspetten forsvant, men for noen fine opplevelser. På morgenkvisten sånn i halv fem tiden ble jeg liggende å stirre ut av vinduet oppe på hemsen, der ekornet satt på en av takbjelkene å vaske seg ca 30 cm fra hodet mitt, mens nede på stien tuslet det en rev… Tror det skal mye til å oppleve denne kombinasjonen av dyr igjen! Etter 2 netter på Lerkehytta så reiste vi over mot Vindfjell og dro med oss soveposene opp til Svartvannsetra for å avslutte noen flotte dager. Her møtte vi Tore som også hadde tatt turen opp for å prøve fiskerlykken. Et kraftig regnvær hadde rast over Lardal og det var tykk feit tåke som lå over vannene på Vindfjell. Igjen så var det en veldig hyggelig stemning der vi satt inne på setra og fyret i ovnen og fortale noen skrøner, hvorpå klokken raskt passerte midnatt.DSC_009120160521_082713Jeg hadde bestemt meg for å stå opp tidlig for å prøve morrafiske, og slik ble det! 05:30 var jeg oppe og forsvant ned til båtene og tok de første åre-dragene utover det speilblanke vannet. Det var nok i det tidligste laget, for først rundt halv åtte-åtte-tiden begynte det å sippvake.
Hvor flaks kan man ha?

 

 

DSC_0104Jeg havnet mitt oppi salatbollen der det klekket mygg og hvor stresset i hue mitt ble et faktum. Hvor skulle jeg legge ut Palmermyggen? Det vaket rundt meg på alle kanter, men plutselig slo det på fluen min også. Jeg bommet på tilslag etter tilslag og klarte også å miste flere fisker etter noen sekunder, men det ble med tre stk tilbake som nå etter skrivende stund skal på røykovnen, noe jeg gleder meg til.

20160521_073523Fra båtliv til tretopp hytte og videre til Min plass…kunne umulig blitt en bedre uke og igjen veldig takknemlig for hva jeg får oppleve og takk til alle som var med på 40-års gaven til meg, overnatting i Lerkehytten 🙂

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Fisketurer, Turer og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til I ett med naturen

  1. Artige de tre hyttene. Kjenner jeg savner å komme meg opp til Vindfjell. Fint å se bilder derfra igjen. Blir vel neppe noen fottur der før ut i august september (hadde kne operasjon sist uke) Men enn så lenge lever jeg på flotte tur rapporter som denne. Takk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s