En annerledes påske

Vi skriver slutten av april i denne skrivende stund og påsken i år er av den ganske så sene varianten! Tidligere påskeferie har for meg ofte vært i forbindelse med snø, fjell, ski og kanskje også kuldegrader, men årets påske var for lengst avklart at skulle være med saltvann under kjølen!Påsken 2017 (1)

Påsken 2017 (4)Kjølen ja, for det var en litt stresset variant i år for mitt vedkommende, da vi i fjor 2016 byttet båt til 7 fot større. Men etter noen telefoner så var båten brått på vannet og det noen dager før påsken. Vi startet påsken med å overnatte ved båt-bryggen, noe som for skips-fruen er helt «OK», men for undertegnede ikke gir den samme mening ettersom det blir for enkelt og omgivelsene liksom ikke helt stemmer. Det å kunne våkne, tusle ut i boksershortsen bak på badeplattformen for så å ta seg en morradukkert, gjerne i nettoen, er for meg den ultimata oppstarten av en dag på vannet, kanskje ikke for dem som er våkne før meg og som ser på, men dem bryr jeg meg ikke om!

Vel, vi gjorde som 2 andre venne-par og satte kursen mot Tjøme og Verdens Ende der man ligger ytterst utenfor Vestfold i en veldig rolig uthavn, men som likevel byr på landstrøm og vann dersom sesongen er igang. Her ute i havgapet møtte vi Tore og Jørn sammen med sine kvinner, og kvinner må man ha! Dem skal stelle godt med oss menn som har retten til å be om en kopp kaffe eller en iskald drikk dersom behov. I gjengjeld vil dem kunne også hygge seg til noe boblende i et glass samt en god latter sammen 🙂 Selv om påsken i år var sen og vårsolen alt hadde satt sine merker, så var det meldt kaldt denne påsken! Morgenfugl som jeg er, så måtte jeg jo ut for å både ta bilder og fiske litt, for det ville jo vært galskap å forsove seg til langt utpå formiddagen sånn i 8-halv ni draget! Måtte Gud forby liksom…Påsken 2017 (18)Etter noen timer gikk turen litt innover til Eneboeren som ligger på vei innover mot Tønsberg/Lahelle, for det var litt ruskevær i prognosene fra disse mennene og kvinnene som melder været. Påsken 2017 (20)Også her var det fint, og vi fant en lun kløft der vi rigget oss til med litt enkelt kos. Ettersom sjøørret ikke ble noe tema så endte vi opp med en stor bøtte full av blåskjell som vi tilsatte rødløk, krydder og hvitløk. For meg så er dette ekte glede og være en gjeng som bare «mekker» noe samme som alle kan kose seg med! En stor gryte som oste nytrukket blåskjell 🙂 Selv om solen og varmen som gjerne kunne vært tilstede hele tiden, ikke var der, ble det likevel en god og morsom dag på Eneboeren. Ungdommer som smiler og voksne som er med på laget er en veldig viktig del når man ikke har alle «dubbeditter» tilgjengelig, men heller kan bruke naturen som et apparat!

Den siste morgenen jeg gikk ut av båten, lå det is på vanndammene på svaberget. I båten var det til tider ned mot 5 varmegrader på natten og det gjenstår nok noen uker før man kan hive seg ut i sjøen for et friskt morgenbad. Det hadde vært så kaldt at det også lå is på dekk, der jeg ustabilt surfet ned og neste gled av båten. Skulle nok hatt med mer klær ja, ikke sant Anne 😉Påsken 2017 (29)Med kun +6 grader lot jeg morgenbadet være og godt er kanskje det med tanke på at hverdagen fortsetter i kjent stil med reising og første arbeidsdag blir avreise ned til Frankrike sammen med gode og trofaste kunder som skal være med på Fiberblåse kurs på Wavin sin fabrikk sammen med andre gode og viktige leverandører til fiberbransjen! Med denne påsken så er årets båtsesong igang og den satte en finfin ramme for kommende sommer….

En stor takk til Jørn, Ann Kristin, Tore, Laila og Anne for en sosial og fin påske 🙂

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Saltvanns livet og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s