Frozen mission @Storøya

Bilde 07.01Det er søndags morgen og klokken er 05:43 og Gulating henger ennå igjen i magen etter et feil valg av øl kvelden før! Da jeg tok en titt på gradestokken, viste den -12 grader, så det skulle bli i overkant spennende å se hva denne dagen ville medføre! Sjøørretstanger har ikke vært fremme på godt over 1 år og jeg måtte virkelig lete i kjelleren etter utstyret for denne vinteraktiviteten! Sekken ble pakket med kaffe, grillpølser og noen kubber ved, slik at utgangspunktet vertfall ikke skulle stoppe meg fra å dra ut, i håp om kjenne noe kroke seg fast i en imitert reke eller småfisk 🙂 Bilde 07.01-1Avtalen var å møtes på parkeringsplassen 8:30. Jeg skrev med Leif E. på Messeneger tidligere da Leif Egil og Øyvind var på vei ned til Sandefjord, for gutta kjører langt for å true sjøørretbestanden,  om temperaturen der dem kom fra? -20 blå var det hos dem!! Helt sinnssykt dette, men man får jo frisk luft, og det er sunt sies det! Vel, fremme på parkering sto allerede guttane ferdig rigget og klare for å komme seg ut å svinge stengene! Da vi tuslet utover så jeg fort at det var noe rart på vannskorpen. Det lå is på vannet!! IMG_4161IMG_4170Joá, det var kalt men ikke så forbaskede kalt da, og jeg har stått der ute i -21°c å pisket på en første nyttårsdag, og da var det ikke is. Vi ruslet videre rundt til sydenden, men også der lå isen heldekkende. Vi gjorde en kjapp helomvending og satte kursen mot Sandviksbukten på Eftang og krysset fingrene for at det ikke lå is der ute! Er jo tross alt kun et steinkast til Svenner fyr. Her ute skinte solen og det var veldig fint, noe som ga full tenning i høyrehånden…..og det tok ikke lange tiden før vi var igang å svinge fluene i luften! IMG_4179Jeg tror alle var i kontakt med fisk på fluene, men det var vel kun ei flyndre som ble med opp og som nå har varslet dem andre fiskene om at det var en gjeng med gærninger som i kuldegradene driver å denger og denger og denger…… Etter noen intensive minutter var det tid for litt god lunsj og Leif Egil hadde smelt sammen en pølsegryte på kokeapparatet, noe som smakte veldig godt som forrett til hovedretten som var stekte pølser 🙂  Mer avansert må det ikke bli *ler*IMG_4174IMG_4177Etter en god prat rundt bålet og tomme kaffekopper fisket vi oss videre rundt i området og levde i håpet. Hadde jo vært svært så festlig å kunne levert dét bilde av en fluefisker MED en skikkelig sjøørret, men da vi var igang etter mat&drikke, satte «moder jord» igang viftene for fult! Iskaldt vestavind dro på og det var fytti-faa….så kaldt! «Game Over» tenkte jeg og la på resten av den veden jeg hadde med meg og på med polvottene som lå i sekken! Oppsummert så var dette den første sjøørret-turen min på over 1 år, men også den aller kaldeste dagen så langt i år, men heller ikke det ga noe fangst med hjem til en sulten familie, så GUD vet hvordan man får sjøørret på fisketur til å bite seg fast på sjøørretfluene 🙂

 

IMG_4165Tusen takk for en koselig tur til gutta og Jon! Blir vel ikke siste-gang jeg svinger Saga dette halvåret håper jeg, så blir gjerne med Tur-companiet på tur igjen!!

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Sjøørretfiske og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s