Himmelsprett på Svenner

IMG_5433Etter en noe trøblete start for flere av mine båt-venner og meg selv, både med septiktanker i flertall, sjøvann inn i båt og eksos-bend som hovedtema, gikk årets mer eller mindre førte tur ut til naturperlen Svenner. Vær-prognosen for dagene fra onsdagen med hjemmekontor på fredag der ute, lovet godt og sammen med «Gyldig Fravær» satte vi kursen utover med et ønske om at denne turen skulle bringe frem de positive sidene av det å ha en båt!IMG_5439IMG_5436Vel fremme var noen andre kjente allerede godt fortøyet og jeg kunne sette meg ned å puste ut og nyte utsikten av det store røde fyret som speilet seg i solen. Noen av dere lurer vel kanskje på om jeg ikke blir lei av Svenner, men nei, det gjør jeg ikke! Her er det noe å se på hele tiden. «Ku-tråkket» som er en sti fra Sørbogen også kalt Fyrbukten går ut vest på øygruppen og har mye spennende å by på. Den daglige morgenturen rundt, bort og opp til fyrtårnet er også en perfekt start på dagen sånn i 7-8 tiden før andre har fått ut føttene av sengen. Båter som kommer inn og går ut er også noe å se på, akkurat som alle de mange fuglene som står for naturens musikk her ute!

Trond & Lisbeth, Kaj & Annette, Jørgen & Ane, Hroar & Kirsti og Helge & Grethe var også kommet ut disse dagene. Noen kjente hverandre og andre ble kjent. IMG_5493Flere av arvingene var også med hit ut for å få litt avbrekk fra EDB-maskiner og slike moderne telefoner. Det var mange på en og samme plass og det så ut til at alle storkoste seg i solbadet disse dagene her ute. Et stort fokus om dagene er plastavfall! Selv om øygruppen er fredet og har naturreservat så flyter det også mye plastsøppel her ute! Nå som det er fokus på å plukke med seg søppel når man er ute å går, gjorde også vi dette! Ungdommene og vi voksne tok en god sjau og fylte fort opp flere poser med plastsøppl. Det var også andre som hadde gjort i Rørvik, men en OPPFORDRING og en UTFORDRING til alle som bruker plassen, er å ta med en pose når man skal ut å gå tur på øyen, og plukk opp plastsøppel fra bakken! Om man vil, så kan man sikkert plukke i dagevis, men om alle tar med seg litt hver gang og kaster i søppelstativene, hjelper jo dette! Mye god samvittighet og en fin måte og tenke miljø på, for store og små som liker denne naturen ute på Vestfolds vakreste naturperle i havgapet. IMG_5481IMG_5483Også den lille men velkjente tre-trappen fikk en ansikts-løft mens vi var der ute disse dagene. I fare for at noen en dag tråkker i et av trinnene hvorpå trinnet løsner, så valgte vi å finne materialer i Rørvik etter at stormene har skylt dette langt oppover på land. Her var det mye bra plank og tømmer som kunne brukes. Med flere kloke hoder fikk vi satt trappen i en trygg tilstand igjen, selv med trinnbeslagene som «alltid» har vært der. Er jo litt rart med dette å «TA TAK I TING», for dette har jeg selv sett de årene jeg har vært her ute, men ikke gjort noe med det, for det er litt enkelt å tenke at andre tar dette. Slik er det jo ikke i et samfunn hvor det meste er bygget på dugnader og foreninger. Håper ikke at noen tenkte at den skulle være i den forfatting den var og ikke repareres, men gjort er gjort og om så, unnskyld! Da alle var samlet var det litt av et syn. Vi lå 7 båter i en lite klynge og båtene til Kaj og Jørgen la vi bak oss, noe som sikkert hadde vært til god latter for mange om noen uker når virkelig det blir folksomt i bukten.IMG_5511 IMG_5507Da lørdags ettermiddag kom, valgte vi å trekke over til Nordbogen. Over til sandstranden som gir en følelse av å være på en litt øde øy langt vekk fra sivilisasjonen. Her fikk vi en lang og kjempevarm solnedgang der også noen av ungdommene badet samt undertegnede og Hroar som tøffet oss litt for resten av gjengen med 2 runder med litt plasking. Vanntemperaturen steg fra 12 til 15 grader i sjøen disse dagene, så det hjelper også her ute.

En helt magisk Kr.himmelfart med hjemmekontor på toppen av fjelltoppen, sammen med gode venner, nye som gamle, og takk til alle for en fantastisk fin langweekend på SvennerIMG_5504

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Saltvanns livet og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s