Høyvann-og Pølsebål

Etter fisketuren forrige helg har det vel regnet mer-eller-mindre konstant og vært grått og trist ute! Værmeldingen for helgen hadde et aldri så lite oppholds i drittværet og det var faktisk meldt sol fra morgenen denne lørdagen med minimal vind fra sør-vest.

Etter en liten avstemning med gutta ble vi også enig om at også på fisketurer skal vi respektere smitte av Covid-19, så en i hver bil ble det og godt er det, for Ole Petter som eller er en morgenfugl lå faktisk å snorket da jeg ringte han på morran 🙂

Ute på Langø hang solen lavt på himmelen og varmet så godt, akkurat slik det var forventet og hva er bedre enn å sette seg ned etter én uke med headset på hodet med møter konstant, med en god kopp Evergood kaffe og bare nyte lyden fra sjøen og en-og annen fugl som kvitrer i tretoppene til solskinn? I skrivende stund er jeg faktisk blitt rød i ansiktet noe som sikkert er bra, for da har kroppen fått litt vitaminer fra denne kula som varmer 🙂

Etter en liten stund egen-nytelse var det å slenge litt og det tok faktisk ikke lange tiden føre det var fisk etter silde-imitasjonen, akkurat slik man ønsker seg! Gang på gang var det virvel etter fluen men ikke faan å klare å få fisken til å ta fluen! Etter 4-5 runder bak fluen, byttet jeg silde-fluen med en Vaskebjørn og hadde ikke tatt mer enn 2-3 drag i snøret så var det fast fisk. Veldig moro å kjenne fast fisk i den andre enden av snøret og dette er jo ikke noe jeg opplever hver gang, så moro for en spontan-fiske-som-meg.

En liten tass på ca.30cm hadde gått «fem-på» og opplevelsen av matfatet endret nok denne dagen for stakkaren! Prikkefanten svømmer rundt der ute nå og er nok mer klar for å bli en middag neste år.
Etter en stund dukket også Ole Petter opp og praten var i gang om alt. Koselig å være på skravletur også for det er alltid mye å preke om med OP 🙂 Gode venner er godt å ha, for man trenger aldri lete etter ting å prate om.

Vi fisket oss gjennom noen minutter før pølsebål var tema! Åssen skal man klare en tur uten noen usunne feite ostepølser *LER*
Men 9 grader i sjøen og 4-5 grader i lufte skal det ikke så mye til med vind før fingrene men vertfall blir stivfrosne selv om det er pluss, så godt med en pause med varm kaffe og halv-svidde grillpølser 🙂

Etter noen timers fiske konstaterte vi vel begge at det ikke ble noen middager med hjemover, men at dette er noe kropp-og sjel har godt av med frisk luft og alternativ til jobb og andre påvirkninger.


Vi flyttet oss litt og fortsatte på nordsiden av øyen der det var vindstille og solen igjen skinte. Er i grunn rart med optimismen for jeg er der at ny plass sikkert gir bedre uttelling en forrige, men slik er det jo sjeldent. Viktig å leve i trua, for om ikke kan jeg vel kvitte meg med fiskeutstyret 🙂

Etter noen runder med kasting på nord-siden, var det vel et faktum at dette var en fin dag uten noen store historier å snakken om når det gjelder sjøørret! Men alt-i-alt så var det vertfall for meg en fantastisk dag ute i frisk luft, med solskinn, bålhygge og med en god venn, og det er det dét handler om tror jeg, å gjøre noe ut av «den normale» hverdagen!

Takk for godt selskap OP!

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Sjøørretfiske. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s