Røkt kjøttpølse & HØY puls

Etter en hard og rå bråbrems sånn jobbmessig, både bestemte jeg meg og ble selvsagt anbefalt å finne frem «gamle» ting som gir positive følelser og impulser. Dra på tur til sjøen å se på bølgene, gå tur i skogen eller bare finn deg selv, var noen av forslagene, og det er jo egentlig ikke veldig vanskelig å finne ting som gjør meg fornøyd.

En liten runde i kjelleren etter kamerabaggen der min trofaste bortgjemte Nikon lå sammen med et parr objektiver, var nok til å spinne på noen gode tanker og da selvsagt i kombinasjon av litt fluefiske etter sjøørret.
Jon S. skulle også ut å prøve seg etter disse prikkefantene så vi banket turen sammen og håpet på at Ragnar også skulle dukke opp, men han…skulle bake «7 slag» eller var det noe Rå-dyr-mat-greie….vet vet! Uansett så var det forholdsvis sur nordavind med +3 gr og noen få drypp fra den konstant gråbelagte himmelen. Hvor mange uker har det vært overskyet og regnet nå? Er vel snart på tide at solen kommer frem og bistår litt for å la minnet minnes hvordan denne solen ser ut! Vel fremme ved fiskeplass ytterst i havgapet, oppdaget jeg at noe vesentlig var glemt igjen hjemme! Hva mer enn flueboks og røkte kjøttpølser trenger man? Jo. en fluestang for eksempel! Jeg hadde pokker glemt fluestangen hjemme! Senere på dagen fikk jef vite at den var trygt lagt inn og at den lå utenfor, men flaks for meg, og kanskje ikke helt uventet så hadde Jon-Kanon en ekstra #6 med seg og ikke en hvilken-som-hels- stang, men en Hardy Zephrus Sintrix 440 SWS 9´#6 T.

Høres ganske avansert ut, men det var det absolutt ikke, for denne passet ganske perfekt for meg, selv om min egen Sage Method #6 er hakket kjappere. Må innrømme at stangen var veldig bra for mitt vedkommende og fungerte godt med vind fra Nord. Takk Jon, for uten din reservestang, ville det blitt alt for mange bilder å redigere.

Det tok ikke mange minutter før Syrrist´n ropte «FISK» og jeg kjente at hans valg av egenkomponert flue var helt korrekt! «Basselusken» som den har fått navn hadde klart å lure en prikkefant før jeg i det heletatt hadde fått vann opp til min egen Basselusk! En liten tass var resultatet, men fast fisk er fast fisk. noen sekunder etter hadde også
No´fish Heincken fisk som nappet i fluen. Noen fine virvler ble det hele, men skal ikke mer til faktisk enn å ha troen på at det er noe der ute. Tok heller ikke lange tiden før mine tastatur-fingre var frosne! Kald og sur vind fra nord med litt fuktighet gjorde det hele grøssent så da jeg så´n satt ved benken og fyret opp lomme-grillen sin var det ikke veldig vanskelig å joine!

Varm kaffe og godt grilla Skinnfri Røkte Kjøttpølser gjorde virkelig underet og kroppen var klar for en ny runde, men denne gang forhalte vi lengere inn i fjorden der solbrune kropper vanligvis ligger å blafrer med toppløse pupper og sprettrumper. Her fisket vi oss rundt i et område med godt blandet bunnforhold. Da klokken nærmet seg 15 kom mørket sigene sakte men sikkert og vi konkluderte vel med at dette var en dag med mye god prat om jobb, arbeidsgivere, fluestenger og alt annet rør. Viktig å kunne prate ut og i tillegg da med andre som faktisk bekrefter og forteller om tilsvarende ting man selv opplever!

Takk Jon, for lånet av fluestangen og takk for turen! Blir gjerne med på flere eventyr!

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Sjøørretfiske og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s