Oppholdsvær etter 16 dager regnvær

I lokal-avisen stor det:
«Neimen – sjekk hva som dukker opp på værkartet i morgen»

Det er onsdag 16 desember og grunnet Excel-trøbbel med-mer så var jeg så heldig å få muligheten til å nyte en knallfin morgen og formiddag med sol fra krystallblå himmel og 2-3 varmegrader. Svoger som også går hjemme i påvente av drømmejobben joinet meg denne dagen hvor vi tok med oss fiskestenger, bjørkeved og kaffe. Første stoppested blåste det friskt fra vest så vi gjorde en kjapp retrett og forflyttet oss til en plass vendt mot Østfold, altså Russland. Der lå havet flatt og glinset seg i solen som faktisk var noe av det bedre på lang tid! Etter 16 dager med konstant regnvær var dette første dagen uten, men det sjøen var sånn passe Kakao-farget, hvilket ikke er så rart i grunn.

Utfordringen var selvsagt å vade rundt utenfor svaberget da sikten forsvant etter ca 5cm dybde. Hva som er best av krystall klart vann eller denne lysebrune fargen vet jeg ikke, så valget om flue var enkelt. Det ble den sterkeste oransje reke-imitasjonen jeg hadde, som for øvrig er bundet av Anastasios Papadopoulos. En meget dyktig fluebinder opprinnelig fra Hellas som lager både fiskefluer men også eksemplarer som overgår mye av hva dyktighet innebærer!

Selv ikke med denne knall-oransje fargen var det noe å kjenne, så valget ble enkelt: Pølsebål og kaffe 🙂 Med en etterlengtet sol som snart skal gi oss lengere dagslys hengende på himmelen lå havet speilblankt! Var ikke mange fiskevakene vi så, men det som dukket opp var selvsagt Steinkobber og mye Skarv! Veldig dårlig kombinasjon av sjøørretfiske og disse to grove jegere. Det står at: «Forskerne har sett på størrelsen på fisken som steinkobbene spiste, og at de generelt var under minstemål og bestod av stor artsvariasjon.» ref.: https://www.hi.no/hi/nyheter/2020/juni/her-er-svaret-pa-hvor-mye-torsk-steinkobber-spiser Skarven tar også godt for seg av ørret-og ørretyngel, så med disse to jegerne på samme plass som to tullinger med slukstang og fluestang, ble det heller mye hyggeprat rundt bålet.

Lite med fisk å vise til, men mye sol og masse frisk luft som en fin ramme rundt dagen idag der solen vant over regntunge skyer! Kanskje blir neste fisketur også foreviget med bilde av en sjøørret, hvem vet 😉

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Sjøørretfiske. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s