Minus 4 grader og røkt kjøttpølse

Det er 4. januar 2021 og planen var å komme ut for å ta noen bilde av soloppgangen og vifte litt med kjeppen. Jeg visste det var meldt kaldt, men hadde nok glemt hvor kaldt -4 gr og 5m/s fra nord var!

Ute på steinrøysen midt i Sanvikbukta på Eftang klarte vinden fra kalde nord å gjøre det skikkelig utrivelig på morgenen. Det er jo selvsagt lenge siden sist jeg stå å fektet med fluestangen i minusgrader, så det tok ikke mange kastene med våte fingre av saltvann før det beit så hardt i fingertuppene at det ikke var til å kaste. Isteden ble jeg sittende med en kopp varm sjokolademelk og vente på soloppgangen som skulle vise seg fra 137 grader sørøst kl 09:11 🙂 Håpet var selvsagt at solen skulle dukke opp akkurat der den dukket opp, hvilket ga noe mer mening å sitte der som en frossen fluefisker som ikke vet sitt eget beste.

Etter en god varm drikke og etter å ha fått igjen varmen i fingrene, dukket omsider denne solen opp og et parr snapper ble sendt, men midt ute i denne bukten orket jeg ikke være, så jeg heiv sekk på ryggen og vadet meg over på østsiden av Sanvikbukten.

Etter å ha fisket meg utover så jeg et parr virvler etter fluen og jeg forsøkte med forskjellige fluer, men det ble med det visuelle. Her ute var sjøen klar og ren og ikke slik Bailys-brun slik vi så for en uke siden etter en drøy måned med regnvær. Det gir meg større tro på at fisken skal se fluen i klart vann, men hvem vet…fisken kanskje!

Aldri en tur uten bål burde jeg sagt, men med bål dukker det ofte opp et pølsebilde og ja, noen mener sikkert at det er mye annet å varme på et bål! Det er det helt sikkert, men jeg liker pølse og ser sikkert ut som en pølse også

Her ble jeg sittende en god stund! For et fantastisk vær og en utsikt jeg ofte drømmer om når jeg er «lost» i jobb eller når man rett og slett bare drømmer seg vekk fra hva det enn måte være.


«Hun sa: Du skal gjøre de tingene som gjør deg glad og som får deg til å slappe av»

Bildene over er akkurat noe av det jeg forbinder med å slappe av og nyte naturen. Mobiltelefonen på lydløs, lyden av sjøskvulp og knitring fra bålet sammen med en varm sol, kan det bli mye bedre?

På veien hjemover stoppet jeg opp på Granholmen for å ta noen kast. Også her inne blåste det iskald nordavind så det gjaldt å komme seg på sør-siden av Granholmen som var i lé for vinden. På øst-siden var det her gromsete vann men på sør-siden krystall klart. Det var også her mye fisk som var etter fluen gang på gang og kun en liten tass på 25-30cm fikk lov å svømme videre etter å ha bitt på.
En fin og lang dag helt for meg selv med masse sol, blå himmel, fiskelykke, pølse og frisk luft, noe som avsluttes med disse ordene og bilder redigert i Photoshop 🙂

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Sjøørretfiske. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s