Blydenging

Dette er vel, og kommer til å forbli det innlegget dere får lese vedrørende slukfiske, men det er først-og-fremst for å «spytte litt over skuldra» jeg poster denne fisketuren for det er vel ikke det jeg synes er mest spennende, men kanskje mer av praktiske årsaker at vi valgte blydengerutstyret denne søndagen 🙂

De første dagene dette året har vært kalde og med nordavind og minus 5-6 blå, vil vertfall vi med fingrene i behold kjenne en viss frost bite seg fast ganske raskt når man konstant dra saltvann mellom fingrene. Dette vet de fleste at gjør vondt, selv med fingerløse vanter!
Så har vi den «eldre garde» da…og dem er ennå mer frysen på HELE kroppen *LER*
Tanken var jo å fiske i går, altså lørdag, men da kastet også jeg inn håndkle å heiv på meg tur-klærna å gikk tur med den andre halvdelen og fatter, MEN det har vært noe «klaging» på at det er for kaldt å fiske, så heldigvis var dagen i dag en slik søndag da gradestokken viste kun -2,5 ute og minimal vind. Sjø-temperaturen ligger fra +2,5-+5 grader nå så det er forholdsvis kjølig også på de edlere deler av kroppen når man står med saltvann opp til hoftene for å komme lengere ut der kanskje det står noen prikkefanter!

Med Ragnar på tur endte vi opp like nord for Svenner og prøvde flere slike bly-dingser som ligner på småfisk. Ragnar med en 13´slukstang som man lett kunne kaste midtfjords og jeg med det jeg har av slukstang, en avbrukket sak fra Kinetic…funker fett, men blir ikke fisk med bly heller!
Etter en-og to kopper med kakao forflyttet vi oss litt lengre inn i fjorden i hår om at også fisken tenker at det kanskje er noe varmere innover grunnere vann.

Roligere vann, mindre vind, gir også større kjangs for is, men Jørgensen som en allsidig slukfi…fluefisker viste bedre råd og gikk ut der det var grunnere. Ofte føler man at fiskere som «bedriver» blydenging kanskje fisker bedre og får oftere fisk, men slik er vel ikke vår opplevelse selv om vi begge hadde de råeste slukene, fireline og 0,18 sene! Det positive er at man igjen slapp å rense fisk i minusgrader 🙂

Neida, det er mye fjernt som kommer på blokka her, men opplevelsen med solskinn, lite vind og hyggelig selskap gjør helheten til en fin søndag, og da vi skulle avrunde dagens fisketur fikk vi jo også Norges vakreste solnedgang.

Takk Ragnar for turen og håper ikke det var så kaldt at du angrer, men at du blir med igjen 😉

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Fisketurer, Sjøørretfiske og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s