Lyckliga Gatan

Det er 17 juni og sommervarmen har virkelig gjort fiskesesongen her i Sør-Norge til en kort runde i år, vertfall denne første runden. Det er jo flere runder med insekts klekkinger og dette er jo noe man «går» å venter på en disse dager er det duket for de største insektene, nemlig Vulgata og Grandis.

For dere som ikke kjenner til disse navnene så er Vulgata blant de største døgnfluene vi har i Norge og Grandis er også den største vårfluen i vå fauna. Dette er også noe som er mye mat for sultne ørret som ofte er å se vakende i områder der disse to artene klekker ut fra nymfeskallet sitt og spretter opp på vannskorpen for å tørke opp litt før dem flyr.

En liten kjøretur vekk fra dagens mas og telefoner, så var håpet om å treffe litt av det som da er avbildet, hvilket jeg også gjorde! Det er jo alltid like spennende når vannet er badetemperatur, når på dagen dette skjer og om det i det heletatt skjer, så jeg var på plass i Lyckliga Gatan halv ti og solen skinte, noe som ga meg troen på at jeg muligens hadde flaks og allerede vaket det litt forsiktig rundt om i området, men det var lite insekter å se så jeg fant en fin odde der jeg kokte litt kaffe og lot fuglene kvitre de fineste låtene mens Ravnene skreik der oppe de fløy etter hverandre. Rundt lunsjtider kunne jeg observere både Grandis og Vulgata.
De begge er svææære og det er så moro å få slikt med seg, for det er jo ikke mange dagene Vulgataen holder på! Det tok ikke mange kastene på vakende fisk før det var fast fisk i motsatt ende av meg selv. Men ny Hardy Ultra så er det mer-eller-mindre opp til meg selv å bremse fisken og det er så morsom opplevelse å måtte kjempe litt selv med 3-4 hg fisker.
Nå svirret det både vårfluer og døgnfluer utpå vannet, men det var vårfluene som var i flertall denne dagen.

Libellene dukket også opp denne dagen og dem setter seg jo ned hvor som helst, noe som igjen får denne kroppen til å ta bilder 🙂 Altså, én dag kreerer 30 bilder med telefonen, så er jo fremdeles en dragkamp om å fisker eller ta bilder.

En finfin dag i Lyckliga Gatan der jeg var helt alene mens alle andre kanskje var på jobb eller holdt på med andre ting. Gjelder å være der når det skjer, og føler jeg traff 50% idag, for enten har det vært klekking av Vulgata eller så er dette starten på noe som vil vare noen dager.
Frisk luft og avkopling fra telefon, Excel, engelsk/norsk-norsk/engelsk 🙂

4 ørret som fikk svømme videre i de evige vannmasser og 3 ble middag for min far som faktisk ga meg muligheten til å like dette livet, da vi var små.
Livet er best ute !

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Vindfjell og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s