Skumvann

Det er siste helg i mai og Ole Petter hadde invitert til tur for å prøve fiske samt overnatte i hengekøye eller selvsagt telt da, men for oss to ble det hver vår hengekøye. Værmeldingen var så som så, og da var det også et klokt valg å henge opp en tarp!

Jeg kom opp noen timer før OP og hadde fått opp Amok´n før jeg fikk rigget fluestangen, for alt ut til at det skulle komme noen regndråper, hvilket det også gjorde. Det pleier jo å være bra med noen regndrypp, noe som får igang døgnflue-klekkingene, men det skjedde ikke. 14 grader i vannet og moderat vind, så det var jo på en måte optimalt, men det ble ikke slik.


Jeg hadde frisk i minnet fisken jeg fikk kvelden før i Breivann og hadde sett for meg hvordan denne helgen skulle bli men selvsagt er områdene ganske langt fra hverandre og Skumvann ligger ganske mange meter høyere enn Breivann, så det kan jo være for tidlig i Skumvann for døgnfluer, men den som intet våger, intet vinner 🙂

Ole Petter dukket sånn brått opp og vekket meg der jeg hadde sovnet på bakken under hengekøyen. Mange tenker kanskje at det er dumt å legge seg på bakken når man kan legge seg i en fantastisk god køye, men jeg skulle vel bare slappe av litt da, og vipps så var jeg i «Disneyland»

Etter å ha fått «installert» OP mellom to trær, prøvde vi fiskelykken utover kvelden, men det var liksom ikke noe som skjedde, for det blåste! YR.no hadde sagt 3-4m/s men i vindkastene var det orkan og vekslet fra sidene det kom fra. En liten pannefisk fikk jeg som passet perfekt til stekepannen. De få sekundene som vinden stoppet opp og skiftet retning, poppet det opp små døgnfluer, så jeg fikk fiskene denne turen til å ta på rød-brune døgnflue-klekkere. Gjelder å ikke kjøpe for stor diameter på disse pannene, for blir best på bilder når de fyller pannene 🙂 God kveldsmat ble det men måtte spe på med litt annet, for ble liksom ikke nok.

Ettersom bålforbudet var opphevet etter noe heftige regnfulle dager, noe som virkelig var et behov, kunne vi med trygghet lage et lite bål utover kvelden, og dette var nødvendig, for temperaturen falt til 6 grader rundt midnatt og uten stillongs eller den varme posen, ble sommerposen kald på natten! Våknet opp klokka 3 på natta og kjente det var kaldt, så måtte dekke over med noen klesplagg, noe som også fungerte fint gjennom de siste timene mot soloppgang og morgen, men kan vel da bare takke meg selv for å ikke pakke riktig!

Lørdags morgen våknet jeg kl 9 og OP var allerede oppe sammen med Svarttrost og andre morrafugler, for er vel ikke veldig ofte jeg sover lengere enn han så dette er faktisk noe å skryte av.
Vi skulle nå ha en hel dag med fiske etter vakende ørret som slesket i seg klekkere og duns, så da frokosten var fortært, rutiner unnagjort og motet på topp, satte vi kursen for å spotte vakende fisk….

Dagen ble bra, men den ble ikke helt som vi hadde ønsket oss, men slik er nå naturen og heldigvis for det, så vi fikk oss en fantastisk fin dag med noen vakende fisk, men mest smått. Vi satte de vi fikk tilbake og var enig om at det var en fin tur og en fantastisk flott natur her oppe i området Skumvann ligger i, men skulle gjerne hatt med middagsfisk tilbake til camp´n!
Utover kvelden stilnet det helt av, men heler ikke da skjedde det noe hverken med knott, mygg eller andre insekter. Hvorfor ikke? Noe gæli med vannet? Var tørrfluesesongen over alt, i slutten av mai?

Slik som bildet viser over, så tenker jo mange at det skal klekke mygg, men det gjorde det ikke! Ikke så mye som en mygg var å oppdrive. Pent og vakker, men det er jo liksom ikke helt derfor man går 3-4 timer innover for å finne lykken i en fiskedam!

Men hygge ble det jo da vi forsiktig fyret igang bålet med toppknekte gran-og furu topper som var knusktørre. Rundt oss var det klissvått så det var ingen fare for at terrenget ville brenne, men man skal jo selvsagt være forsiktig for det er jo et generelt bålforbud.

Denne kvelden var ikke så kjølig og denne natten ble bedre for en som trodde «sommeren var kommet» og heller motsatt ble det denne natten, for OP hadde våknet opp midt på natten av at han var glovarm pga for varm sovepose sikkert 😉
Denne søndags morgen var det jeg som våknet tidlig og kl 7:30 var jeg alt uten av hengekøya og kunne nyte dagens første solstråler til en vindstille start av en dag.

Sol fra mer eller mindre knall-blå himmel var en fantastisk start men da OP våknet 1,5 time senere var det allerede blitt delvis overskyet, men fremdeles minimalt med vind, så vi pakket camp og gikk en siste tur avgårde for å prøve fiskelykken i de dype skoger i ….
Det var fler som hadde tatt turen opp for å finne lykken, men de fleste vendte nok hjem med følelsen av «Bedre lykke nestegang» og slik ble vel også denne turen oppsummert foruten om et hyggelig tur med en god venn. Ole Petter er forresten også førstemann som «lovet meg bort», så vet du det også!

Takk for turen OP og Skitt Fiske ved neste anledning ….

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Fisketurer og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s