Eastwest fluefiske

Ruskeskrittelva sept2012-7Etter noen varme dager i sør, hvor Raki og Efes var tema, ble det mer eller mindre en spontan tur opp til den nordre halvdelen av Ålebyen for å tyne ut det siste av hva tørrfluefiske kan tilby. Forventningene var på plass og værmeldingen var også på vår side da vi hoppet inn i vadebuksene.cMed nye, ferske og sprikende døgnfluer i krokstørrelse ned i #20 var vi optimister og hadde sett for oss en skikkelig røverhistorie her i etterkant, men slik ble det absolutt ikke! dElven som er en regulert elv, slik de fleste elver er i Norge, var nesten tom for rennende vann, for det var så vidt det var drag i elven. Her lå grus og stein tørt og ikke så mye som ei vårflue var å se. Hva skjer med habitaten langs en elv når kraftselskapene kjører så hardt opp eller ned som dem gjør? Hva er resultatet på sikt for ørret som i perioder lever i elvene og baserer seg på insekter, når det ikke finnes klekkinger som kanskje er forårsaket av nesten tørre elver gjennom sommersesongen? bDette var litt frustrerende å se, og i tillegg var det skremmende å se hvordan oset var begrodd av gress, noe som sikkert kan diskuteres om hvorfor, hvordan og åssen, men i kombinasjon av lite vann i elven og gjødsling/sprøyting av jordene inntil elven-og en kanonsommer med mye sollys, var dette et lite gunstig utgangspunkt for en fisketur. Sett i lys av mye klaging og sutring, ble det jo en sosial tur ettersom Trond og Ole Hjalmar dukket opp og gode historier med mye forklaring på et lavt nivå, gjorde helgen til en «god tur» lell.  Alt fra Sixpack til Hangman og utstyrdiskusjon var tema, så det sto ikke på den sosiale biten, men skulle gjerne sett noen nisevak der hode-rygg og halefinne ble eksponert. aOm det blir flere turer etter brunørret vet jeg ikke, men snart er tiden for sjøørret igang og da er det jo lov å håpe på nytt. Ålesund har vertfall visst seg fra en dårligere side enn tidligere…

Om B. Heiko Heincken

Bjorn Heiko Heincken is my name, was born in '74 and raised in Sandefjord in Vestfold. I'm a father to Bjørn-Martin who is a '98 model. Married to Anne and lives with her 2 children Ruben and Emmeli. I am an Electrical Engineer Gr. L (electrician) and worked at Ditmar Enge AS since 1992 I started as an apprentice. Took Technical College in Horten within Elkraft in 2006, worked in Prysmian Group from 2007 to 2012 and is currently employed in Wavin. Otherwise, much of my free time goes to our boat, photo and fishing, which has become my 2 hobbies. Hope you find lots of interesting here on my pages. Good trip :)
Dette innlegget ble publisert i Fisketurer og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s